Direct naar inhoud

Projecten

Voor innovatieve oplossingen voor onze cliënten zoeken we regelmatig de samenwerking op met bedrijven. Hieronder enkele voorbeelden:

Bewegen met hologrammen

Libra Revalidatie & Audiologie introduceert HoloMoves, een nieuwe interactieve vorm van therapieaanbod voor revalidanten met bijvoorbeeld een amputatie, dwarslaesie, spierziekte of trauma. We zijn in samenwerking met bewegingsagogen, fysiotherapeuten, studenten sport en bewegen en HoloMoves gestart met de uitvoering van een pilot.

Fitbox2Go

Het Ir. Otten Fieldlab heeft een nieuw innovatief oefengereedschap ontwikkeld voor mensen met een beperking; de Fitbox2Go. Hiermee kunnen zij buiten de muren van een revalidatiecentrum, bijvoorbeeld bij de fysiotherapeut, zorginstelling of in de thuissituatie, trainen op kracht en conditie.

Uniek zwemmen in Brabant

Sporten is een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Het is niet alleen gezond, het vormt ook een uitlaatklep voor velen en kan leiden tot maatschappelijke participatie en integratie. Zwemmen blijkt hiervoor een populaire sport. Voor mensen met een beperking is ‘even zwemmen’ echter niet altijd zo vanzelfsprekend.

Universele zwemprothese

Mensen met een geamputeerd been hebben er belang bij als de spieren en stomp sterk zijn. Bij het zwemmen tijdens de revalidatie bleek echter dat zij vaak de stomp nauwelijks intensief bewegen. Om het aangedane been beter te gebruiken en de spieren sterker te maken bedacht bewegingsagoog Peter Verhoeven van Libra R&A samen met Livit de universele zwemflipper.

Beweeggame voor rolstoelgebruikers

Productontwikkelaar 2M Engineering heeft samen met Fantazm een beweeggame voor rolstoelgebruikers ontwikkeld. In samenwerking met Ir. Otten Fieldlab Aangepast Sporten wordt deze game getest en toegespitst op de eindgebruiker.

BerkelBike

Met de BerkelBike is het mogelijk om mensen met een beperkte of afwezige beenfunctie toch te laten fietsen. Twaalf electroden in een soort wielrennersbroek maken dit mogelijk. BerkelBike BV en het Ir. Otten Fieldlab zijn een samenwerkin gestart voor verdere productverbetering.

Luna's Wheeler

Luna Jansen heeft als doel om in 2020 mee te doen aan de Paralympische Spelen. Ze beoefent de sport wheelen oftewel rolstoelracen. Ze wil graag beter presteren tijdens haar wedstrijden. Het Ir. Otten Fieldlab biedt hulp.

Een brace voor Kenny

Kenny van Weeghel heeft Libra benaderd met de vraag of we iets konden betekenen voor een blessure aan zijn pols. Daarop zochten we de samenwerking met Nea international BV op.

ROMM

Het Eindhovense bedrijf Knubb e-motion engineering ontwikkelde een handig apparaatje dat de waarden van krachttraining onthoudt en registreert en als hulpmiddel kan dienen bij sport- en revalidatietraining. Dit apparaatje werd getest door Fontys studenten in het Ir. Otten Fieldlab.

E-taw

Hoe weten blinde zwemmers dat het keerpunt nadert? Het Ir. Otten Fieldlab werkt, samen met partners, aan een nieuw product dat de zwemmers op tijd waarschuwt.

Smart Rollator

De ontwerp-opdracht voor de TU/e van het Ir. Otten Fieldlab om de traditionele rollator te herontwerpen leidde tot de Smart rollator. Het gebruik van moderne sensortechnologie vergroot de veiligheid van de gebruiker.

Go Baby Go NL

Go Baby Go NL laat jonge kinderen met een lichamelijke beperking meedoen en op een speelse manier de wereld ontdekken! De familie en omgeving wordt betrokken bij de realisatie van de aangepaste auto. Samen bieden wij een jong kind de mogelijkheid om zelf de wijde wereld in te gaan!

Handbike with music

Met muziek tot een topprestatie komen bij handbiken. Mei Zhang (China), Shabrina Kusumah (Indonesie), Leon Hermans en Nicole Huizing (Nederland) werkten samen met fysiotherapeuten van locatie Blixembosch en het Ir. Otten Fieldlab.

Sonostapp

Audiofeedbacksysteem voor onderbeenprothese. Ontwikkeld door Ineke Neutelings in samenwerking met Ir. Otten Fieldlab en Livit Orthopedie.

M4all

Een interactieve game voor kinderen met DCD. Ontwikkeld door Janienke Sturm in samenwerking met Ir. Otten Fieldlab en kinderteam locatie Blixembosch.