Direct naar inhoud

Een brace voor Kenny

Mooie samenwerking Nea International bv en Ir. Otten Fieldlab Aangepast Sporten voor Paralympische topsporter Kenny van Weeghel.

Kenny van Weeghel is een Nederlandse wheelchair racer en behoort tot de wereldtop op de 100, 200 en 400 meter. Op de Paralympische Spelen in Rio won hij goud op de 400 meter en brons op de 100 meter. 

Kenny heeft Libra benaderd met de vraag of we iets konden betekenen voor een blessure aan zijn pols. Tijdens het wheelchair racen worden duim- en polsgewricht namelijk zwaar belast. Een blessure ligt dus snel op de loer.

Een op maat gemaakte brace

Libra R&A zocht om die reden de samenwerking met Nea international BV op. De uitdaging was om bij wijze van een case studie een brace te laten maken die precies voldeed aan Kenny’s behoefte. De brace moest ook nog eens zo dun zijn zodat hij gedragen kon worden onder de beschermende handschoen die Kenny draagt tijdens het sporten. Om dit te bereiken zijn verschillende functionaliteiten uit diverse bestaande PSB Sportbraces samengebracht in één op maat gemaakte brace voor Kenny. 

Deze samenwerking helpt sporters met een beperking om nog beter op topniveau te presteren. Kortom een mooie samenwerking met een mooi resultaat!