Direct naar inhoud

Kosten en vergoedingen

De kosten van een klinische en poliklinische revalidatiebehandeling worden vergoed door de ziektekostenverzekeraar als de verzekeraar een contract heeft met Libra. U kunt op de website van uw zorgverzekering nakijken of deze met ons een contract heeft afgesloten voor de behandeling die u moet ondergaan.

Mijn zorgverzekeraar heeft een contract met Libra, wat wordt er vergoed?

De kosten voor het behandelprogramma worden dan volledig vergoed. Libra stuurt de rekening rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. Deze betaalt de factuur en verrekent met u het eigen risico.

Het eigen risico is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder en bedraagt €385,- Dit betekent dat u de eerste 385 euro van uw zorgkosten zelf betaalt. Als u naast het eigen risico ook een vrijwillig eigen risico heeft, is het bedrag dat u zelf voor uw zorg moet betalen hoger. U bepaalt zelf of u een vrijwillig eigen risico hebt en hoe hoog deze is. Dit legt u vast bij uw zorgverzekeraar.

Mijn zorgverzekeraar heeft GEEN contract met Libra, moet ik alles zelf betalen?

Als uw zorgverzekeraar geen contract met ons heeft afgesloten, hanteren wij voor uw behandeling het passantentarief.

Bekijk de passantentarieven Revalidatie 2024

Kosten van aanpassingen, voorzieningen en/of hulpmiddelen.

Tijdens het revalidatieproces kan blijken dat er voorzieningen, aanpassingen en/of hulpmiddelen nodig zijn. Dit wordt meestal vergoed door de ziektekostenverzekering of, in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), door de gemeente. Vraag ernaar bij uw ziektekostenverzekeraar.

De meest gestelde vragen over de kosten van behandelingen en de verzekering

Bekijk alle informatie over uw zorgnota