Direct naar inhoud

Kinderen

Zitten, lopen, eten, contact maken met anderen; dit zijn voorbeelden van dagelijkse activiteiten. Voor kinderen en jongeren met een beperking kunnen dit grote uitdagingen zijn. Of het door ziekte komt, ongeluk of een aangeboren aandoening: beperkingen vragen om een passende oplossing.

Bij Libra Revalidatie & Audiologie gaan wij voor praktische oplossingen. Revalideren betekent oefenen om zo veel mogelijk zelf te kunnen. Zelf eten, zelf aankleden, spelen met andere kinderen of zelf naar school fietsen bijvoorbeeld. Samen met ouders of verzorgers en goede begeleiding leren kinderen van 0 tot en met 18 jaar zo zelfstandig mogelijk te functioneren.

Meer informatie over revalidatie voor kinderen:

Meer informatie over de nieuwbouw van het Kinder- en Jongerencentrum Leijpark:

Libra ondersteunt het advies van het Rijksinstituut van de Volksgezondheid (RIVM) ten aanzien van het rijksvaccinatieprogramma om kinderen te laten vaccineren. Deze kinderen zijn dus goed beschermd. En daardoor krijgen de besmettelijke virussen en bacteriën weinig kans zich te verspreiden. Dat is ook heel belangrijk voor kinderen die (nog) niet gevaccineerd zijn. Bijvoorbeeld omdat zij nog te jong zijn of door een ziekte niet gevaccineerd kunnen worden.

Deze groepsimmuniteit is heel belangrijk, want door jezelf te vaccineren, help je kinderen en volwassenen die niet beschermd zijn tegen infectieziekten.
Bron: Over het Rijksvaccinatieprogramma | Rijksvaccinatieprogramma.nl