Direct naar inhoud

Gangbeeldanalyse

Ieder mens loopt op een geheel eigen wijze. Dit looppatroon wordt ook wel gangbeeld genoemd. Als u loopproblemen hebt, kunt u bij Libra Revalidatie & Audiologie terecht voor een gangbeeldanalyse.

Met deze analyse krijgen we inzicht in de manier waarop u loopt en in hoe de spieren samenwerken om deze beweging te maken. Uiteindelijk kunnen deze inzichten helpen in het bepalen van een behandeling om uw loopprobleem op te lossen of te verminderen.

Hoe werkt het gangbeeld-onderzoek?

In een speciaal ingerichte onderzoeksruimte vraagt de specialist u op en neer te lopen. Terwijl u dit doet, kan er gebruik gemaakt worden van meetinstrumenten om uw looppatroon vast te leggen:

  • Met Elektromyografie (EMG), wordt uw spieractiviteit gemeten. U krijgt plakkers opgeplakt die via draden informatie over uw spieractiviteit naar de computer sturen. Hierdoor wordt duidelijk wanneer en hoe sterk verschillende spieren actief zijn terwijl u loopt.
  • Met meelopende camera‚Äôs kan uw looppatroon in beeld gebracht worden. Hierdoor kan uw gangbeeld achteraf goed bestudeerd worden.
  • In de onderzoeksruimte zit een soort weegschaal in de grond weggewerkt. Als u hier over heen loopt meet deze plaat de krachten die werken op de spieren en gewrichten van het been waar u op dat moment staat.