Direct naar inhoud

Onze klinieken

Komt u bij Libra revalideren, dan kan dat klinisch of poliklinisch gebeuren. Als u nog niet thuis kunt verblijven en dagelijkse zorg en behandeling nodig heeft, dan zal het advies van de revalidatiearts zijn om enige tijd bij ons in de kliniek te komen revalideren. Uiteraard zullen wij er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Libra heeft twee klinieken, een op locatie Leijpark in Tilburg (met 21 bedden voor volwassenen en 14 bedden voor het behandelprogramma Vroeg Intensieve Neurorevalidatie) en een op locatie Blixembosch (32 bedden) in Eindhoven. De klinieken beschikken over een- en tweepersoonskamers met aangepaste toilet- en doucheruimten. Naast de individuele slaapkamers is er een gemeenschappelijke huiskamer. Beide klinieken hebben een vast team dat bestaat uit een revalidatiearts, physician assistant (PA), verpleegkundig specialist, verpleegkundigen, een nurse practitioner en behandelaars.

Het dagelijks leven in een revalidatiekliniek is anders dan in een ziekenhuis. Overdag volgt u een persoonlijk behandelprogramma met therapie en andere activiteiten. Deze activiteiten vinden individueel of in groepen plaats. Meestal gebeurt dit in de behandelruimten van de polikliniek, maar de therapie kan soms ook op de afdeling plaatsvinden. Revalideren vraagt een flinke dosis doorzettingsvermogen en actieve betrokkenheid. Revalideren is een proces van leren, oefenen en accepteren. Hard werken dus, maar dat hoeft u niet alleen te doen.

Het revalidatieproces bestaat uit drie fasen: de observatiefase, de behandelfase en de afrondings- of ontslagfase. Meer hierover en over het behandelplan en het behandelteam leest u in de folder klinische revalidatie.

Uw partner of naaste betrokkene neemt in het revalidatieproces een belangrijke plaats in. Hij of zij kent u tenslotte als geen ander. Daarom wordt uw partner of naaste op verschillende manieren betrokken bij de revalidatie. Een voorbeeld hiervan is de meeloopdag. Tijdens een meeloopdag is hij of zij de hele dag aanwezig bij de verzorging en therapie en kan zien wat er tijdens de therapie gebeurt.

Het weekendverlof bereidt voor op de periode na het ontslag en is daarom een belangrijk onderdeel van het revalidatieproces. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie wordt een meeloopdag gepland en in overleg met u, uw naasten, de  behandelaars en verpleegkundigen wordt een planning gemaakt voor de opbouw van het weekendverlof. Het verlof wordt langzaam opgebouwd, afhankelijk van uw situatie.

Beide locaties beschikken over een:

  • Aangepast zwembad
  • Fitnessruimte
  • Behandelruimtes
  • Oefenzalen

Ook voor het aanmeten en aanpassen van hulpmiddelen, zoals een prothese en orthopedische schoenen, kunt u in onze klinieken terecht. Op uw kamer kunt u gebruik maken van verschillende voorzieningen, zoals gratis WiFi voor uw eigen computer/telefoon. Op de volwassenen klinieken heeft elke kamer een televisie. In de kliniek vindt u een leestafel, verschillende zithoeken en een automatenwand met koude en warme dranken, snoep en snacks.

In ons restaurant de Librasserie, kunt u (of uw bezoek) behalve voor een kopje koffie of thee, ook terecht voor een broodje of een uitgebreide lunch.

Bij beide locaties is een ruime parkeergelegenheid. Op bepaalde tijden kan het druk zijn met in- en uitrijden.

Ons restaurant, de Librasserie, is voor alle bezoekers open van 8.30 tot 16.00 uur. U mag één naaste uitnodigen om met u mee te dineren. Omdat we beperkte capaciteit hebben, horen we graag tijdig (uiterlijk 14.00 uur op de betreffende dag) of u met iemand samen dineert. U mag dit doorgeven aan de medewerker voeding op de afdeling of in de Librasserie. We verwachten u en uw naaste tussen 17.30 en 18.00 uur in de Librasserie. Voor het diner van uw naaste vragen wij een bijdrage van € 7,50.

Locatie Leijpark

Locatie Leijpark ligt aan de rand van Tilburg en is goed te bereiken per auto, openbaar vervoer of taxi. Een routebeschrijving is te vinden op onze website.

Ingang kliniek revalidatie:
Maandag t/m vrijdag 07.30 – 20.30 uur
Zaterdag 08.00 - 14.30 uur
Zondag 17.30 - 21.00 uur

Buiten deze tijden is de ingang gesloten en kunt u zich melden via de intercom.

Receptie ingang kliniek revalidatie:
Telefoonnummer 088 - 313 2000

Bezoektijden kliniek:

Maandag t/m vrijdag 14.00 - 20.30 uur
Weekend en feestdagen 11.00 - 20.30 uur

Bezoektijden VIN:

Maandag t/m vrijdag 10.00 tot 12.00 uur, 15.00 tot 21:00 uur. 

Weekend en feestdagen 10:00 tot 21:00 uur. 

Telefoonnummer: 088 - 313 3331

Locatie Blixembosch

Locatie Blixembosch ligt aan de rand van Eindhoven, in een groene omgeving en is te bereiken per auto, openbaar vervoer of taxi. Een routebeschrijving is te vinden op de website.

Bezoektijden kliniek:
Maandag t/m vrijdag van 18.30 - 21.00 uur.
Zaterdag en zondag van 11.00 - 21.00 uur.

Telefonische bereikbaarheid:
Afdeling A 
088 - 313 25 30 overdag/avond 
088 - 313 25 73 nacht

Afdeling B 
088 - 313 25 31 overdag/avond 
088 - 313 25 74 nacht

Inschrijving- en afsprakenbalie:
Maandag t/m vrijdag van 8.00 -16.30 uur

Telefoonnummer: 088 - 313 20 80

Wait app

Download de gratis Wait app!
Krijg toegang tot populaire en actuele tijdschriften, lees- en luisterboeken. de Wait app is beschikbaar voor IOS en Android. De Wait app kunt u gratis gebruiken bij Libra.