Direct naar inhoud

Hoorinfotheek

Bent u doof(blind), slechthorend, drager van een CI of BCD en wilt u onafhankelijk advies over (aanvullende) hulpmiddelen? Kom dan naar onze Hoorinfotheek.

Onafhankelijk advies

Ervaren adviseurs geven advies op maat en informeren u over slechthorendheid en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hulpmiddelen. U kunt bij de Hoorinfotheek niets kopen. Zo bent u altijd verzekerd van een onafhankelijk advies. Aan het advies zijn geen kosten verbonden. U kunt er zonder verwijzing terecht. Wel graag even bellen voor een afspraak (088 - 31 33 100), u wordt dan ingepland op een van de spreekuren.

Locaties en openingstijden Hoorinfotheek

De Hoorinfotheek vindt u niet alleen in Eindhoven, maar ook in Apeldoorn, Assen, Leeuwarden, Zoetermeer en Zwolle. Alle locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.
Hoorinfotheek is een initiatief van Libra Revalidatie & Audiologie, GGMD en Pento.

Contact Hoorinfotheek

Hulpmiddelen

Met de komst van de vele digitale hoortoestellen lijken bijkomende hulpmiddelen niet meer nodig. Toch zijn veel mensen, naast een hoortoestel, aangewezen op extra hulpmiddelen zoals:

  • Een wek- en waarschuwingssyteem
  • Een wekker
  • Een ringleiding, infrarood en FM-systeem
  • Een draadloze koptelefoon om naar muziek of televisie te luisteren.
  • Een telefoon
  • Een fax en teksttelefoon

Informatie over deze hulpmiddelen krijgt u bij de Hoorinfotheek. Ook mag u hier de middelen uitproberen. Bekijk alvast meer informatie over hulpmiddelen op www.hoorwijzer.nl.

Bent u nieuwsgierig naar de werking van het gehoor? Klik op onderstaande link.

Hoe werkt het gehoor