Direct naar inhoud

Aanpassing Luna’s wheeler

Luna Jansen heeft als doel om in 2020 mee te doen aan de Paralympische Spelen. Ze beoefent de sport wheelen oftewel rolstoelracen. Ze wil graag beter presteren tijdens haar wedstrijden. Het Ir. Otten Fieldlab biedt hulp.

Luna Jansen is 21 jaar en heeft als doel om in 2020 mee te mogen doen aan Paralympische Spelen. Ze beoefent de sport wheelen. Luna is rolstoelafhankelijk en heeft een asymmetrie in haar bekken. Het blijkt dat haar wheeler niet optimaal is aangepast op haar lichaam waardoor ze niet de gewenste progressie maakt met haar wedstrijdtijden. De niet- optimale mens-product afstemming bij Luna zorgt er voor dat zij tijdens de wedstrijd steeds schever in haar stoelzitting komt te zitten.

Op de 100 meter heeft zij nu een tijd van 21,71 sec maar dat levert haar nog geen A-status voor deelname aan de paralympische spelen op. Door de nodige aanpassingen aan haar wheeler is de inschatting dat ze de A-status en daarmee de Paralympische Spelen wel kan halen. Het Ir. Otten Fieldlab is ingeschakeld om te zorgen dat Luna dit doel kan gaan halen.