Direct naar inhoud

PGO

Medische gegevens van verschillende zorgaanbieders bij elkaar.

Regelmatig leest of hoort u verhalen over een persoonlijke gezondheidsomgeving, ook wel ‘PGO’ genoemd. Maar wat is dat eigenlijk? En wat kunt u ermee bij Libra Revalidatie & Audiologie?

Wat is een PGO?

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of een website. In een PGO kan je medische gegevens van verschillende zorgaanbieders bij elkaar bewaren. Zoals het advies van uw huisarts, de uitslag van het ziekenhuis of een extern laboratorium. In een PGO heb je jouw gezondheidsgegevens op één plek. Dat geeft overzicht en helpt je om meer inzicht in je eigen gezondheid te krijgen. Een PGO is persoonlijk en kies je zelf. Dat doe je gemakkelijk op www.pgo.nl

Hoe werkt dat eigenlijk, het ophalen van medische gegevens? 

  1. Kies een PGO die bij jou past | digitalezorggids.nl
  2. Meld je aan bij het gekozen PGO
  3. Klik in je PGO op de knop waar je je gegevens kunt ophalen. De tekst van deze knop kan per PGO anders zijn, bijvoorbeeld ‘Haal jouw medische gegevens op’.
  4. Zoek je zorgverlener op.
  5. Daarna maakt je PGO-verbinding met je zorgverlener. Jouw PGO stuurt je door naar DigiD. Met DigiD controleert de computer van de zorgverlener of jij het echt zelf bent.
  6. Nu haalt de PGO een kopie van je medische gegevens op.

Med-Mij label

In een PGO kun je een kopie van je medische gegevens opslaan en bekijken. Dit doe je door je PGO te verbinden met een computer van de zorgverlener. Bijvoorbeeld met de huisarts. Je krijgt dan een kopie van je gegevens in je PGO. Het is belangrijk dat je medische gegevens veilig zijn in een PGO. Stichting MedMij heeft hiervoor strenge regels gemaakt. PGO’s en zorgverleners die deze regels volgen, krijgen het MedMij-label. Dus zie je het MedMij-label? Dan weet je zeker dat je veilig je medische gegevens kunt verzamelen in je PGO.