Direct naar inhoud

Fysiek trainen in de cloud

Het Eindhovense bedrijf Knubb e-motion engineering ontwikkelde een handig apparaatje dat de waarden van krachttraining onthoudt en registreert en als hulpmiddel kan dienen bij sport- en revalidatietraining. Dit apparaatje werd getest door Fontys studenten in het Ir. Otten Fieldlab.

Het apparaatje, de Range of Motion Monitor (ROMM), bestaat uit een sensor, een app voor de smartphone en een programma voor op de pc/tablet of laptop. Het is een praktisch hulpmiddel en eenvoudig in het gebruik bij specifieke krachttraining.

De app berekent het aantal series oefeningen, hoeveel rust je tussendoor moet nemen en het aantal oefeningen dat gedaan is. Een sensor bewaakt en registreert de grootte van de bewegingsuitslag. Alle informatie wordt vervolgens vastgelegd in software waardoor therapeuten oefeningen goed kunnen volgen en bijstellen wanneer dat nodig is.

Waardevol advies

In samenwerking met het Ir. Otten Fieldlab Aangepast Sporten onderzochten studenten van de Fontys Paramedische Hogeschool de gebruikerservaringen van zowel therapeuten als vooraf geselecteerde volwassen revalidanten. KNUBB wilde inzicht krijgen in het gebruik door therapeuten en sporters/revalidanten. De studenten kwamen tot een waardevol advies voor aanpassing van het prototype van de ROMM. Voor deze verdere ontwikkeling wordt opnieuw de samenwerking gezocht met de mogelijkheden die het Fieldlab Aangepast Sporten biedt.

Meer weten over de ROMM? Neem contact op met:

Michel Knubben: michel.knubben@knubb.nl