Direct naar inhoud

Beweeggame voor rolstoelgebruikers

Productontwikkelaar 2M Engineering heeft samen met Fantazm een beweeggame voor rolstoelgebruikers ontwikkeld. In samenwerking met Ir. Otten Fieldlab Aangepast Sporten wordt deze game getest en toegespitst op de eindgebruiker.

Met het MyMoves platform is het de bedoeling om een activiteitenmonitor te maken waarmee de eindgebruiker zelf aan de slag kan. Een oplossing die mensen lang blijven gebruiken door het bewegen leuk te maken met gaming en ze te coachen om meer te bewegen. Het Ir. Otten Fieldlab werd hierbij betrokken vanuit haar expertise op het gebied van aangepast sporten.

Beweeggame 'Bloom'
Het spel 'Bloom' dat nu ontwikkeld wordt binnen het Mymoves platform lijkt sterk op het idee achter PokémonGo. Het gaat om het oogsten van pollen of bloemen om energie te krijgen. Het spel is ook binnen te gebruiken, omdat uit gesprekken met rolstoelgebruikers bleek dat voor veel rolstoelgebruikers de drempel om naar buiten te gaan al vrij hoog is.  

Het nadeel van rages als PokémonGo is dat ze komen en gaan. Daar heeft 2M al iets op bedacht. Het MyMoves platform wordt opengesteld voor andere spelontwikkelaars en voor revalidatiecentra, zodat er steeds nieuwe spellen kunnen worden toegevoegd. Andere bedrijven en organisaties kunnen dan gebruik maken van de gevalideerde sensortechniek om hun spelletje op te ontwikkelen.

Testen
Het Ir. Otten Fieldlab is op zoek naar personen voor het testen van de game in samenwerking met 2M Engineering en Fantasm.

Lees meer over het testen van deze nieuwe game