Direct naar inhoud

Nieuws

Netwerkbijeenkomst voor kindertherapeuten

Libra organiseert op 12 november een speciale netwerkbijeenkomst voor kindertherapeuten. Deze bijeenkomst is bedoeld voor professionals die werken met kinderen, zoals kinderfysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen, oefentherapeuten, PMT-ers en MRT-ers.
Bekijk bericht

Informeren wij u goed? Laat het ons weten!

Vindt u de informatie die Libra over uw aandoening geeft duidelijk? Weet u wat u kunt verwachten van onze behandelprogramma's? Hoe kan het volgens u beter? Vul de vragenlijst in en laat het ons weten.
Bekijk bericht

Gelukkig Uniek on Tour komt naar Blixembosch!

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Estée Gerritsen op 10 oktober naar Libra komt! Estée is een ex-paralympisch sporter, ervaringsdeskundige, pedagoog, spreker én trainer. Ze werd verkozen tot Jeugdprofessional van het jaar 2023 en begeleidt dagelijks ouders en kinderen naar een optimale handicapacceptatie binnen haar praktijk in Arnhem.
Bekijk bericht

Werkzaamheden Ringbaan-Zuid (Leijpark)

De Ringbaan Zuid (Tilburg) is toe aan onderhoud. Daarom gaat de gemeente de bovenste asfaltlagen van de rijbanen vervangen. Het gaat om het gedeelte vanaf de Dr. Hub van Doornweg tot aan de kruising met de Professor van Buchemlaan. Het werk is in de weekenden van 6 tot 9 en van 13 tot 15 september.
Bekijk bericht

Earopener 2024

De Earopener komt er weer aan. Het evenement waarin we ouders/verzorgers en leerkrachten/mentoren van onze kinderen met een gehoorverlies de kans geven zich te verdiepen in slechthorende leerlingen in de klas.
Bekijk bericht

Een tweede leven voor onze kinderrolstoelen

Libra Revalidatie & Audiologie heeft onlangs een mooie stap gezet op het gebied van duurzaamheid en solidariteit. In verband met hun aanstaande verhuizing naar een nieuw kindcentrum hielden ze een grote opruimactie waarbij materialen een nieuwe bestemming kregen. Sommige spullen werden weggegooid maar andere zoals kinderrolstoelen kregen een heel bijzondere nieuwe bestemming.
Bekijk bericht

Succesvolle communicatiecursus voor werkende slechthorenden

We kijken met trots terug op de eerste communicatiecursus speciaal voor werkende slechthorenden, gegeven door onze experts Eva Schellekens (maatschappelijk werker) en Marie-José van de Ven (logopedist).
Bekijk bericht

Themabijeenkomst DCD

De themabijeenkomst DCD is bedoeld voor kinderen (vanaf + 8 jaar) en jongeren met DCD met hun ouders, broers en zussen, leerkrachten en alle anderen die betrokken zijn bij de opvoeding, het onderwijs en begeleiding en/of behandeling van kinderen met DCD.
Bekijk bericht

Tinnitus (oorsuizen) opgelopen door de sirene van de ambulance

Muzikant Corneel van Schie (47) liep gehoorbeschadiging op door de sirene van een ambulance. Zijn ervaring onderstreept het belang van bewustzijn over geluidsniveaus en het gebruik van goede gehoorbescherming. Bij Libra zien we vaak de gevolgen van lawaaibelasting op het gehoor. Maarten van Beurden, Klinisch Fysicus - Audioloog, legt in een interview met BN DeStem uit wat deze impact precies inhoudt.
Bekijk bericht

HandbikeBattle 2024: Een onvergetelijke editie

Onze Libra Bikers hebben dit jaar bergen verzet tijdens de HandbikeBattle in Oostenrijk! Na maanden van intensieve training beklommen Damian, Dino, Kees, Luuk en Lynn de 20 km lange Kaunertal Gletscher. Elke biker overwon persoonlijke uitdagingen en maakte onvergetelijke momenten mee. We zijn ontzettend trots op hun prestatie en teamspirit!
Bekijk bericht