Direct naar inhoud

Nieuws

Poster en boekje "Goed dat je het vraagt!"

Daar is hij dan, de poster en het vragenboekje voor ouders van kinderen met een (of vermoeden van) een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Wanneer je kind behandeling krijgt voor (een vermoeden van ) TOS verandert er niet alleen veel voor je kind, maar ook voor jou. Er kan veel op je afkomen.
Bekijk bericht

Expositie Thea Blok

Op locatie Blixembosch is een prachtige kunstexpositie te zien van Thea Blok. Ieder kunstwerk vertelt een onuitsprekelijk verhaal en geven haar bewonderingen weer.
Bekijk bericht

Libra Fit & Fun dag weer een succes!

De Libra Fit & Fun dag is een sportieve en gezellige middag waarbij kinderen die bij Libra in behandeling zijn, samen kunnen sporten met hun broertjes en zusjes, spelers van Willem II en studenten van het ROC sport & bewegen. Ruim 70 kinderen hebben gisteren met veel enthousiasme deelgenomen aan deze middag.
Bekijk bericht

Aandacht voor verbetering van NAH patiëntreis

Als je te maken krijgt met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) verdwijnt de grond onder je voeten. Er ontstaat een breuk in je levenslijn. Niets is meer zoals vóór het hersenletsel. Wanneer je dan zoekt naar de juiste zorg op de juiste plaats kom je terecht in een zorgdoolhof. Ook de bij NAH betrokken organisaties kunnen elkaar soms moeilijk vinden. NAH netwerk Zuidoost Brabant stelt zich als doel hier verbetering in te brengen. Passende zorg moet vanuit de keten snel worden georganiseerd. Positieve gezondheid is daarbij het uitgangspunt. De eigen kracht, wensen en behoeften van de persoon met NAH staan centraal.
Bekijk bericht

Improving mindsets together

Op 6 november 2021 belandde Sam van Dillen (22) in een ernstig auto-ongeval. Hierdoor verloor hij zijn onderbeen, dit was voor hem een fysieke en mentale strijd. Nu organiseert Sam van Dillen impactvolle webinars voor mensen met een lichamelijke uitdaging. Zaterdag 25 maart organiseert hij samen met Michael Pilarczyk een online-webinar van 12 uur tot 14 uur.
Bekijk bericht

COVID-19 (corona)maatregelen vervallen

Bij Libra Revalidatie & Audiologie staat veiligheid voorop, we nemen alle maatregelen die nodig zijn om veilig zorg te verlenen. De coronamaatregelen vervallen maar we vragen toch uw aandacht voor:
Bekijk bericht

Libra tekent contract voor onbepaalde tijd met Catharina Ziekenhuis

Na een jarenlange samenwerking dit keer geen stilzwijgende verlenging maar een compleet nieuwe overeenkomst voor onbepaalde tijd.
Bekijk bericht

Informatiemiddag voor verwijzers spraak-taal

Op dinsdag 11 april organiseren Libra en Kentalis een informatiemiddag voor verwijzers van jonge kinderen met spraak-taal problemen. In de uitnodiging en het programma leest u hoe u zich hiervoor kunt aanmelden en wat de te behandelen thema’s die middag zijn.
Bekijk bericht

Deelkracht: TOS in de kinderopvang

Uit één van de Deelkracht-projecten, ‘Samen met Sociaal Domein’, is een interactieve factsheet over TOS in de kinderopvang tot stand gekomen. Dit factsheet voor ZG-professionals toont onder andere de opbrengsten en adviezen voor de samenwerking met de kinderopvang.
Bekijk bericht

Op naar nieuwe Zorgcampus: ETZ en Libra zetten handtekeningen

Een heuglijk moment voor de herontwikkeling van de Zorgcampus in Tilburg-Zuid. ETZ en Libra Revalidatie & Audiologie geven als eerste zorginstellingen smoel aan de toekomstige samenwerking op de Zorgcampus.
Bekijk bericht