Direct naar inhoud

Fitbox2Go

Het Ir. Otten Fieldlab, onderdeel van Libra Revalidatie & Audiologie, heeft een nieuw innovatief oefengereedschap ontwikkeld voor mensen met een beperking; de Fitbox2Go. Hiermee kunnen zij buiten de muren van een revalidatiecentrum, bijvoorbeeld bij de fysiotherapeut, zorginstelling of in de thuissituatie, trainen op kracht en conditie. De bijbehorende app begeleidt gebruikers door een speciaal ontwikkeld trainingsprogramma.

De tool is uitermate geschikt voor mensen die gemotiveerd zijn om te bewegen, maar niet naar de sportschool kunnen of durven. Mensen die beperkingen ondervinden bij het staan en lopen, zoals ouderen of mensen met neurologische klachten (bijvoorbeeld MS), kunnen met dit apparaat gecontroleerd krachtoefeningen uitvoeren. Hiermee worden kracht, vermogen en capaciteit vergroot waardoor activiteiten in het dagelijks leven minder moeite kosten.

Met de Fitbox2Go willen Provincie Noord-Brabant en Libra Revalidatie & Audiologie fitheid en het bewegen van mensen met een beperking stimuleren. De Fitbox2Go is mede tot stand gekomen door financiƫle ondersteuning van Provincie Noord-Brabant, Sportinnovator, Agis Innovatiefonds, Dr. C.J. Vaillant Fonds, Russel-ter Brugge Fonds, Pasman Stichting en Stichting Kloek.

Bent u geĆÆnteresseerd in de Fitbox2Go? Neem contact op via Fitbox2Go@libranet.nl.