Direct naar inhoud

Zwemmen

Zwemmen is een zeer veelzijdige sport, waarmee u diverse doelen kunt nastreven. Zo heeft u de mogelijkheid om (opnieuw) te leren zwemmen, u kunt uw conditie opbouwen of recreatief zwemmen. Ook kunt deelnemen aan oefeningen in het water, waarbij u alle spiergroepen en gewrichten van uw lichaam traint.

Wilt of kunt u niet zwemmen door een beperking? Dan is er ook de mogelijkheid om loopoefeningen in het water te doen. Natuurlijk staat plezier in bewegen bij dit alles voorop.

Voor wie?

U kunt meedoen aan deze activiteit als u door een lichamelijke beperking of chronische aandoening (nog) niet terecht kunt bij een regulier zwembad. Hoewel onze prioriteit ligt bij mensen met een lichamelijke beperking, kan een partner of begeleider ook bij ons sporten.

Zwemgroep voor mensen met NAH

Wij hebben een speciale zwemgroep voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Deze groepen zijn aangepast aan de doelgroep. De groepen zijn kleiner, namelijk 6 personen per groep. Met een uitloop tot maximaal 9 personen als er begeleiding nodig is. Daarnaast wordt rekening gehouden met de beperkte prikkels die deelnemers met NAH kunnen verwerken. Dat kan zijn op gebied van geluid, maar ook visueel.

Begeleiding is mogelijk door deskundige bewegingsagogen. U kunt ook een begeleider in het bad zelf meenemen.

Onze zwembaden en lessen

U kunt zowel op locatie Blixembosch (Eindhoven) als locatie Leijpark (Tilburg) bij ons zwemmen. U kunt op verschillende dagen en tijden deel nemen aan de 60 minuten durende lessen. De lessen worden gegeven in het doelgroepenbad van het sportcentrum van Libra Revalidatie & Audiologie. Het zwembad is voorzien van extra verwarmd water (32° tot 33°) en van een beweegbare bodem, (stoel/brancard) lift, luie trap en aangepaste kleedruimten. De lessen vinden plaats in de avonden van maandag t/m vrijdag en in het weekend overdag.

Bekijk de tijden op het rooster locatie Blixembosch en locatie Leijpark.

Tarieven 2024 per kwartaal

(Let op: de duur van de activiteit betreft vaste tijden per activiteit en locatie, hierin kan niet gevarieerd worden)

1 uur

€ 110,20

45 minuten

€ 83,10

2 x 1 uur

€ 191,50

1 x 1 uur + 1 x 45 minuten

€ 164,55

2 x 45 minuten

€ 142,00

1 x 1 uur + 1 x 30 minuten

€ 142,00

3 x 1 uur

€ 256,20

De contributie bedraagt € 110,20 per kwartaal. Je kunt op elk moment starten. De prijs wordt dan de eerste keer aangepast. Er zijn groepen die 45 minuten duren. Bij deze groepen wordt het tarief aangepast naar € 83,10 per kwartaal.

Gratis proefles zwemmen?

Aanmelden

Aanmelden kan via sportcentrum@libranet.nl onder vermelding van naam, mailadres en telefoonnummer. Vermeld ook of u wilt deelnemen mét of zonder begeleiding in het bad en welke locatie uw voorkeur heeft.

Edwin van der Sar Foundation

De zwemgroep voor mensen met NAH is mogelijk gemaakt door de Edwin van de Sar Foundation. Zij realiseert beweegprojecten voor mensen met NAH. Zij initieert, stimuleert en ondersteunt organisaties bij het opzetten ervan.