Direct naar inhoud

Planetree

Een van de onderdelen van het Planetree zorgconcept is een klantvriendelijk gebouw. Voor onze jongste doelgroep, de kinderen, lag er nog wel een aantal wensen. Een van die voorstellen is nu gerealiseerd. Door de deuren van de spreekkamers van de artsen, de  logopedisten en de behandelruimtes van stickers te voorzien, is er meer overzicht ontstaan. De betreffende kamers zijn direct te herkennen aan het nummer, terwijl de kinderen door het zoeken van dieren gemakkelijk vinden waar ze moeten zijn.


De eerste reacties van zowel kinderen als volwassen zijn positief. Eerder gedane uitspraken als 'doolhof' en 'wat een lange gang' zijn niet meer gehoord.

M-ZIC genomineerd voor Spirit of Planetree Award

Het Multi Disciplinair ZorgInnovatieCentrum van Libra R&A was een van de projecten die op 12 maart jl. in de race waren voor de Spirit of Planetree Award. Hoewel Libra R&A de award niet gewonnen heeft, was het een succesvolle dag. Gedurende de middag zijn er verschillende inspirerende workshops gegeven, rondom het thema mensgerichte zorg.

Presentaties werden afgewisseld met boeiende gastsprekers zoals Richard de Hoop. Hij wist de zaal te verenigen en te enthousiasmeren. Tijdens zijn sessie vergeleek hij karakters met muziekinstrumenten. De aanwezigen werden op een humorvolle wijze geattendeerd op hun kwaliteiten en op welke wijze zij het beste een positieve bijdrage aan het team kunnen leveren.

 

Kunst als ‘voeding voor de ziel’

Planetree ziet creatieve expressie, kunst en entertainment als voeding voor de ziel. Muziek, verhalenvertellers, levensverhalen schrijven, clowns, films met humor creëren afleiding en een ontspannen sfeer. Kunst in (behandel)ruimtes draagt bij aan een menselijke omgeving.

Onze visie op kunst

In de visie van Libra R&A staat de vraag van onze klant centraal.

Doelstelling van de behandeling en de zorg is een zo volwaardig mogelijke deelname aan de samenleving en een zo zelfstandig mogelijk leven. Om dit doel te bereiken kan de omgeving een stimulerende invloed uitoefenen.

Kunst kan veranderend en bevreemdend werken, uitdagen en aansporen om andere inzichten te zoeken. Kunst kan mensen prikkelen tot het zoeken van nieuwe wegen en tot veranderen.

Kunst in de organisatie brengt mensen op andere gedachten. Mensen hebben iets om naar te kijken, kunst leidt af en tegelijkertijd zet kunst het gebouw in een ander perspectief. Kunst kan bijdragen aan een betere sfeer en omgeving.

Wisselende exposities

Drie tot vier keer per jaar is er een expositie van uiteenlopende kunstwerken te zien op de locaties Leijpark en Blixembosch van Libra R&A. Deze exposities zijn altijd vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden!

Exposities in 2015

 

Planetreeweek

De week van 5 t/m 9 oktober heeft in het teken gestaan van Planetree, zowel voor onze medewerkers als voor onze klanten.

Fotowedstrijd

Er is een fotowedstrijd gehouden waarbij we op zoek zijn gegaan naar de leukste, waardevolste, grappigste, origineelste of mooiste "Planetree-foto". Voor de winnaar lag een cheque van €150 ter besteding aan een teamactiviteit naar keuze klaar.

De jury heeft twee foto’s gekozen omdat Planetree zowel de klant als de medewerker centraal stelt. Dat kwam goed tot uiting in de prijswinnende foto’s.  

  • Het kinderteam van de locatie Blixembosch heeft gewonnen met de foto: Kind leert veters strikken
    Een student van de opleiding Ergotherapie leert het kind strikken via haar eigen schoen. Dat levert een heel mooi beeld op. Wat een samenwerking!
  • Het team van de locatie AC Eindhoven heeft gewonnen met de foto:
    Waarderende complimentjes voor de collega's
    Locatie Audiologisch Centrum Eindhoven werd helemaal vol gehangen met complimentjes voor lieve collega's en klanten. Niet dat ze dat nodig hadden, maar gewoon omdat het kon. Op de foto zie je dat daar waardering voor is!

Workshops

Een aantal collega's heeft meegedaan aan de workshops die zijn georganiseerd. De workshops 'massage en meditatie' en 'health counseling’ leverden verrassende inzichten op. De workshop Excel was praktischer van aard. Reacties van deelnemende collega's:
"Het was een geoliede workshop", "Boeiend en leerzaam", "Jammer dat het zo kort was". "Leuk om je op deze manier bewust te worden van wat de rol is van weerstand.

Lees meer op de website van Planetree