Direct naar inhoud

Onze klant

Geheel vernieuwde Libra R&A website

In oktober 2015 ging onze totaal vernieuwde website live.

Voorheen had Libra Revalidatie & Audiologie vier verschillende websites: een corporate site en aparte sites voor de locaties Leijpark, Blixembosch en voor audiologie. Nu is alle informatie te vinden op één website, die toegankelijk en actueel is. De frisse uitstraling en de simpele navigatie nodigen uit tot verder klikken. Meer beeld, ervaringsverhalen van onze klanten en filmpjes hebben al geleid tot een hoger bezoekersaantal. Tot slot is de site 'responsive', wat wil zeggen dat de informatie en beelden ook goed leesbaar en zichtbaar zijn op een tablet of smartphone.

Rode neuzen te gast

De CliniClowns laten zieke kinderen lachen, ontspannen en genieten.  Daar kunnen de kinderen die behandeld worden bij Libra Revalidatie over mee praten!

Help, een klimrekje

Op de locatie Leijpark zijn de bekende rode neuzen eens in de week te gast bij kinderen met Developmental Coordination Disorder (DCD), een bewegingsgroep met ernstig meervoudig beperkte kinderen. De Cliniclowns spelen een actieve rol zonder de pet van de therapeut op te zetten.  En met succes, want bij kinderen met angsten of weinig zelfvertrouwen zijn de resultaten soms verbluffend. Zo was een  meisje bang om een klimrekje op te klimmen. Toen de CliniClown nog banger  bleek te zijn dan zij, vertelde het meisje hoe hij het moest doen en liet het zien. Ze klom gewoon het rekje omhoog!

Hoezo saai?

Soms is therapie saai, moeilijk of langdradig. Dan helpen CliniClowns de boel weer vlot te trekken of spelen ze  een leuke en ontroerende voorstelling voor  kinderen,  zoals bij de jubilerende therapeutische peutergroep Pinokkio op de locatie Blixembosch.

Parkinson en bewegen op muziek

Wie de ziekte van Parkinson heeft, krijgt het advies om zoveel mogelijk te bewegen. 'Dat moet ook op een leuke manier kunnen,' dachten de medewerkers van de locatie Deurne. Daarom biedt de locatie sinds januari 2015 een bewegingsvorm aan mensen met de ziekte van Parkinson in de vorm van dans. De lessen zijn een onderdeel van de revalidatiebehandeling en geïnspireerd op Dance for Health en Parkinson.

De enthousiaste dansbegeleiders bewegingsagoog Sten Jansen en fysiotherapeute Jeanine Arts zien het als welkome aanvulling op alles wat mensen al moeten doen tijdens het behandelingsprogramma. 'Het is vooral leuk om te doen!' luidt het motto. Wie de smaak te pakken heeft, kan ook na zijn/haar behandeling bij Libra Revalidatie & Audiologie verder dansen bij een praktijk voor fysiotherapie in Deurne.

Handbike battle - Uitdaging

Zes voormalige klanten van de locatie Blixembosch hebben op 18 juni 2015 meegedaan aan de derde editie van de Handbike Battle in Oostenrijk en zijn als vijfde geëindigd.
Een topprestatie voor een debuterend team!
Samen met een buddy hebben ze de 2150 meter hoge Kaunertal Gletscher in Tirol beklommen. Het parcours van de gletsjer is 20 kilometer lang en heeft een stijgingspercentage van zestien procent, het was een mega uitdaging dus.

Sportmedisch onderzoek

Het onderzoeksteam van Sporticipate, het sportmedisch adviescentrum van Libra R&A, heeft de 6 mannen vooraf getest op hun inspanningsvermogen. Ze hebben in de voorbereiding naar de battle wekelijks onder begeleiding van onze fysiotherapeuten getraind met individuele trainingsschema’s.  

Communicatiecursus slechthorende volwassenen en hun partners

Omgaan met slechthorendheid

Slechthorendheid kan mensen isoleren. Om te leren omgaan met slechthorendheid verzorgen een logopedist en een maatschappelijk werker van Libra R&A communicatiecursussen.

Slechthorende volwassenen en hun partners kunnen hiervoor terecht op een van onze audiologische locaties. In januari 2015 is de cursus in Breda gestart.

Wie

Klanten van de sector Audiologie van Libra R&A kunnen via de audioloog worden aangemeld voor de cursus, die bestaat uit acht bijeenkomsten van één ochtend in de week. De groepsgrootte is maximaal acht paren (16 mensen).

Wat

De logopedist vertelt over de communicatieregels en het technische spraakafzien. Bij spraakafzien moet u denken aan liplezen maar dan in een breder verband. Zij let op de lippen/mondstand, maar ook op de gezichtsuitdrukking van de spreker en iemands houding.

De maatschappelijk werker gaat in op het sociale en isolerende aspect van slechthorendheid en hoe de slechthorende en zijn partner hiermee om kunnen gaan. En nog belangrijker hoe de partners op een nieuwe manier met elkaar kunnen omgaan om zo optimaal mogelijk te communiceren.

Waar

De cursus wordt gegeven op een van de locaties van Libra R&A.
Voor meer informatie kunt u de folder raadplegen.