14 december 2017

Wil jij een nieuwe game voor rolstoelgebruikers testen?

Binnen het MyMoves project is door 2M Engineering en Fantasm, in samenwerking met het Ir. Otten Fieldlab, een serious game ontwikkeld: BLOOM. Het Ir. Otten Fieldlab zoekt personen voor het testen van de game.

Binnen het project wordt de combinatie gemaakt tussen sensoren en serious gaming, om (in eerste instantie) mensen in een rolstoel meer te laten bewegen. De oplossing kan uiteindelijk ook voor andere kwetsbare groepen gebruikt worden zoals ouderen of mensen met overgewicht.

Hoe werkt het?
Als gebruiker krijg je een MyMoves polshorloge om dat je bewegingen registreert gedurende de dag. Ook kan dit horloge gebruikt worden als game controller voor bepaalde games die bijvoorbeeld binnen kunt gebruiken. Bloom draait op een smartphone of tablet.

Naast de game is er MyGraphs. MyGraphs coached (automatisch) en geeft je inzicht in wat je gedaan hebt over de dag, week en op de langere termijn. MyGraphs kan in combinatie of los van de game gebruikt worden en geeft per dag duidelijke beweegdoelen.

Het Ir. Otten Fieldlab is op zoek naar personen voor het testen van de game in samenwerking met 2M Engineering en Fantasm.

Kan ik deelnemen?
Om in aanmerking te komen voor deelname zijn onderstaande criteria van belang: 

  • Doelgroep: Mensen in een rolstoel met dwarslaesie of CP. Geen geestelijke of verstandelijke beperking. Bij voorkeur niet meer in revalidatiebehandeling.
  • Eigen mobiel device beschikbaar: iOS smartphone/tablet óf Samung Galaxy S6 of hoger.
  • Om inzicht te kunnen krijgen in MyGraphs is een personal computer met Windows 8/10 van belang.

Daarnaast is het van belang dat je beschikbaar bent op de volgende momenten: 

  • Donderdag 11 januari 2018 van 13:00 – 15:00 uur (Sessie 1: introductie & installatie)
  • Voldoende tijd om het spel in de thuissituatie te spelen tussen 11 en 23 januari
  • Dinsdag 23 januari 2018 13:00 – 14:30 uur (Sessie 2: terugkoppeling van eerste gebruikservaring)

Aanmelden
Vind je het leuk om deel te nemen aan deze test? Meld je aan bij Jan Verberkt door te mailen naar j.verberkt@libranet.nl of bellen naar 06-12833219. Ook bij vragen kun je contact opnemen met Jan Verberkt.