Direct naar inhoud

Planetree

In juni ontving Libra de Planetree Innovatie Award met 'Go Baby Go', waarin samen met ouders elektrische autootjes worden gemaakt voor jonge kinderen met een lichamelijke beperking. Het blijft een prachtig gezicht als glunderende kinderen met hun eigen autootjes hun bewegingsvrijheid ontdekken.

Tijdens de virtuele Planetree conferentie op 14 juni 2021 ontving Libra Revalidatie & Audiologie als winnaar in de categorie Planetree Innovatie Awards met ‘Go Baby Go’ de prijs, een cheque ter waarde van 750 euro.

Tijdens een interactief middagprogramma stond mensgerichte zorg tijdens een pandemie, bekeken vanuit verschillende invalshoeken, centraal. Met sprekers als Maarten van der Weijden en Annemarie Steen en tijdens verschillende tafelgesprekken in de stijl van DZDD - De Zorg Draait Door - werd teruggeblikt, maar vooral naar de toekomst van mensgerichte zorg gekeken.

Awards

In de categorie Planetree Innovatie Awards is Libra Revalidatie & Audiologie de winnaar met ‘Go Baby Go’, waarin samen met ouders elektrische autootjes gemaakt zijn voor jonge kinderen met een lichamelijke beperking, zodat hun bewegingsvrijheid en plezier vergroot wordt.

In de categorie Projectaward won het project ‘Positief Bekeken!’ van GGzE, een training door en voor mensen met autisme, die uitgaat van de kracht en sterke punten, om het welbevinden van de deelnemers te bevorderen.

De winnaars van deze awards waren in november al bekendgemaakt maar doordat de Planetree conferentie eerder niet door kon gaan, zijn de prijzen tijdens deze virtuele conferentie uitgereikt.

Mensgerichte Zorg Persoons-Award
Machteld Huber oprichter van Institute for Positive Health ontving de Mensgerichte Zorg Persoons-Award van Planetree.

Webinar Vermenselijking van organisaties
Vorige week vond het webinar 'Vermenselijking van organisaties' plaats in het kader van de Planetreeweek.

We zien dat het karakter van de maatschappij in dit decennium hele andere kenmerken krijgt. Gedrag en behoeftes zijn meer gericht op het zoeken naar en het maken van verbinding en écht contact met elkaar.

Om verbonden te blijven met de maatschappij en met hun klanten, ontwikkelen organisaties steeds meer menselijke kenmerken: ze worden persoonlijker, gevoeliger, verantwoordelijker, empathischer en kwetsbaarder.

Webinar
Tijdens het webinar hebben we met elkaar het thema ‘vermenselijking’ verkend en hebben we daarmee Planetree in een meer maatschappelijke context gezet. De waarde en het belang van Planetree hebben we vanuit een ander perspectief belicht.

Jempi Moens van LUNAR Institute en Marij Naarding van Planetree zijn samen met Caroline Schafrat en Aukje Stellinga in gesprek gegaan over nieuwe inzichten rond vermenselijking, waarbij ook spraakmakende voorbeelden zijn gedeeld.

"Als je zo’n kind ziet lachen maakt het alle moeite en energie die we erin steken goed."