Direct naar inhoud

In de media

In 2021 is Libra R&A verschillende keren in de media geweest, waaronder:

  • De Helden van Nu
  • Geluk in beweging challenge
  • LetselschadeNEWS

De Helden van Nu
Klinisch fysicus/audioloog Maarten van Beurden en GZ-psycholoog Petra Karsmakers zijn in het zonnetje gezet door het programma 'De Helden van Nu' van SBS6.

Geluk in beweging challenge
In september fietste voormalig wereldkampioen Rob Harmeling 1200 kilometer om geld op te halen voor mensen met een beperking. Een aantal handbikers van Libra vergezelde Rob vervolgens tijdens een gedeelte van zijn tocht.

LetselschadeNEWS
Christina Tillekaerts en Margaret Lam, re-integratiecoördinator bij Libra Arbeidsexpertise, vertelden aan LetselschadeNEWS over het verloop van het re-integratietraject van Christina.

Vrijdag 28 mei was het Audiologisch centrum in Tilburg het decor voor het programma De Helden van Nu. Presentatrice Nance Coolen vroeg klinisch fysicus/audioloog Maarten van Beurden en GZ-psycholoog Petra Karsmakers het hemd van het lijf over wat een audiologisch centrum doet, wat hun beroep inhoudt en hoe ze volwassenen en kinderen verder helpen met gehoorproblemen en tinnitus.

Een geëmotioneerde cliënt vertelt hoe dankbaar hij is dat hij na 30 jaar worstelen met tinnitus en gehoorproblemen door de hulp van het audiologische team zijn leven terugkreeg. De extra beelden van een lid van de Cliëntenraad van Libra en haar dochtertje met logopediste Renske Verheijden waren de kers op de taart.

De uitzending was op 13 juni te zien met een herhaling op 19 juni op SBS6 en Net5.

Bekijk de uitzending hieronder:

Op 22 september ging de Geluk in beweging challenge van start, een initiatief van wielrenner Rob Harmeling en de Maartens Foundation, ondersteund door vele revalidatiecentra in Nederland, waaronder Libra.

Wielrenner Rob Harmeling fietste in 72 uur 1200 km, dit is vergelijkbaar met 1/3 Tour de France. De tocht bestond uit veertien etappes en ging langs veertien verschillende revalidatiecentra in Nederland. Rob Harmeling werd tijdens iedere etappe begeleid door een aantal enthousiaste medewerkers en handbikers vanuit de verschillende revalidatiecentra.

Afgelopen jaar bestond ’t Kwetternest, een van de locaties voor audiologie, 12,5 jaar. In die periode heeft ’t Kwetternest veel kinderen met een TaalOntwikkelingsStoornis (TOS) in de omgeving van Uden kunnen helpen. Gevolg: minder leerproblemen en/of leer achterstanden en minder vervelende gevolgen voor het lees- en schrijfproces.

Het Udens Weekblad besteedde er uitgebreid aandacht aan. Klik op onderstaande afbeelding om het artikel te lezen.

Het zal je maar gebeuren. Vlak voordat je partner je afzet bij je werk wordt je auto van achteren aangereden door een andere auto. Auto in de kreukels, jij lijkt er aanvankelijk zonder kleerscheuren van af te komen. Tot je trillend achter je bureau zit en je collega’s je naar huis en naar je huisarts sturen. Wat volgt, is een flinke periode in de ziektewet.

Het overkwam teamleider social advertising Christina Tillekaerts. Samen met Margaret Lam, re-integratiecoördinator bij Libra Arbeidsexpertise, vertelt Christina in LetselschadeNEWS over het verloop van haar re-integratietraject.