Direct naar inhoud

Onze medewerker

Er is veel lof voor de veerkracht van onze professionals. Naast het binnen no-time eigen maken van online behandelen, was de veerkracht vooral te zien bij het op- en afschalen tijdens de verschillende coronapieken, het omgaan met ziekteverzuim en het enorme verantwoordelijkheidsgevoel richting de klant.

De psychische druk was onverminderd hoog. Toch bleef vooral het gevoel van ‘met z’n allen de schouders eronder’ overheersen. Graag laten we enkele van onze collega’s aan het woord en geven we een inkijkje naar een aantal leuke initiatieven die een extra ‘boost’ gaven.

In maart 2021 startte Libra met het programma VitaLibra: lekker in je vel.

Libra vindt het belangrijk dat medewerkers lekker in hun vel zitten en ondersteunt daar dus graag bij. Zeker in deze tijd! Dat hebben we gedaan met VitaLibra; een programma gericht op vitaliteit en gezondheid voor én door medewerkers van Libra.

Voorbeelden van het programma zijn:

Koffie roulette; een kwartier koffie (of thee) drinken, waarin je steeds met andere medewerkers van Libra kunt praten/ koffie drinken via MS Teams.

Boost je vitaliteit;
Manon Hazenberg en Anneloes van Mensvoort geven je praktische tips om jouw energie in 4 weken weer te laten stromen en om jou weer zelf de regie te kunnen laten pakken over je vitaliteit. De onderwerpen die bij 'Boost je vitaliteit' aan bod komen zijn: Voeding, Beweging, Nachtrust en Ontspanning.

Inspiratiesessie Schrijf je vitaal; de onderwerpen die binnen Vitaliteit vallen, hebben allemaal één ding gemeenschappelijk: stilstaan bij het moment en ervaren/voelen hoe het nu gaat (met soms al een klein doorkijkje naar de toekomst). Schrijven is - zeker in ongewisse tijden als deze - een fijne, waardevolle en helpende manier om je te bezinnen.

Thuiswerktips; Thuiswerken: hoe doe je dat nou...

En we deden mee met de Ommetje-app, waarmee we elkaar uitdagen om meer te bewegen.

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je gezondheid. Je productiviteit en energieniveau gaan omhoog na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit.

De Ommetje-app van de Hersenstichting
Daarom heeft Libra afgelopen jaar meegedaan met Ommetje competitie! Dit is een initiatief van de Hersenstichting en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Wandelen houdt je hersenen gezond en het werd nog leuker met deze app.

Teams
Libra heeft per locatie een wandelcompetitie aangemaakt. Op die manier konden de verschillende locaties  als teams tegen elkaar strijden wie de meeste ommetjes had gemaakt.

Winnaar
Er zijn veel ommetjes gemaakt en uren gelopen door de deelnemers. Na een spannende strijd is AC Breda de winnaar van deze competitie geworden!

Ommetje Olympiade
Van 8 juli t/m 8 augustus was de Ommetje Olympiade. Een challenge voor deelnemers van Ommetje. De uitdaging is simpel: loop met al je teamleden de ruim 9.000 kilometer van Amsterdam naar de Olympische Spelen in Tokio én scoor de gouden medaille. Daarbij strijd je tegen andere bedrijven in Nederland.

Libra heeft in totaal 7283 km gelopen in de Ommetje Olympiade. Dat betekent dat we tot Moskou zijn gekomen en daarmee zilver hebben behaald. Libra R&A staat in de bedrijven ranglijst op plaats 29 (van de 173 deelnemende bedrijven).

Leren en ontwikkelen staat al jaren hoog op de agenda bij Libra en dat vinden we heel normaal. Met Libra Leert zoeken we nieuwe vormen op of verrijken we oude vormen. Dat laatste is bijvoorbeeld gebeurd met het gloednieuwe leerportaal van Libra Leert dat eind mei 2021 live is gegaan. 

Leerportaal
De klassieke manier van opleiden is klassikaal of blended (gedeeltelijk klassikaal, gedeeltelijk online). Het rendement daarvan is gering. Gebleken is, dat als er maar genoeg tijd verstrijkt, de kennis wegzakt. Door het geleerde regelmatig onder de aandacht te brengen door het aandragen van kleine leereenheden (de zgn. micro learnings),  b.v. een korte vraag, een filmpje of een vraag per e-mail, kan je dat verbeteren. Dat is het pad dat Libra is ingeslagen en dat in de loop van de komende jaren samen met medewerkers verder wordt ontwikkeld.

Infotheek
Het icoontje Libra Leert siert niet alleen het Libra leerportaal, maar ook de pagina van de infotheek op intranet van Libra. Met de combinatie van het leerportaal en de infotheek wil Libra de medewerkers een totaalpakket aanbieden op het gebied van leren en ontwikkelen. Waar de infotheek aanbod laat zien op het gebied van boeken en tijdschriften, kunnen medewerkers in het leerportaal trainingen en modules op allerlei gebied vinden om zich verder te ontwikkelen als professional.

Nikki de Hond, fysiotherapeut bij Libra Audiologie, begeleidt als bewegingstherapeute de deelnemers van de Tinnitusgroepen van Libra Audiologie. Enthousiast vertelt ze over haar werk en wat het de deelnemers en haarzelf oplevert.

Roel, fysiotherapeut locatie Blixembosch, behandelt mensen met een beenamputatie. Het is een dankbare en mooie job vindt hij. Vooral het persoonlijke trekt Roel zo aan; wat wil iemand, waar is iemand mee bezig, wat zijn de vragen en wat zijn de verlangens. We zijn voor onze klanten een sparringpartner op een gebied dat voor hun onbekend is. Benieuwd wat Roel het mooiste vindt aan zijn werk?

Binnen de revalidatie is sport een belangrijk onderdeel. Zo ook voor de medewerkers van Libra. Daarom doen wij regelmatig mee aan leuke activiteiten. In oktober 2021 namen verschillende collega’s en revalidanten deel aan de Marathon van Eindhoven. Het ging hierbij vooral om de gezelligheid en natuurlijk ook om die finish te halen. Het was echt een belevenis voor de collega’s!

Your Marathon Challenge
De Marathon Eindhoven organiseerde naast de marathon ook de Your Marathon Challenge. Bij de Your Marathon Challenge kan iedereen op zijn/haar eigen manier mee doen met de marathon. In de weken voor het marathon weekend hebben alle deelnemers aan deze challenge 41 kilometer thuis afgelegd op eigen wijze zoals in een rolstoel, wandelend, met de handbike etc..

Sinds twee jaar is Ilse van den Brand vanuit Libra Revalidatie & Audiologie gedetacheerd bij het Catharina Ziekenhuis en de job bevalt haar uitstekend. "Patiënten zijn zó dankbaar, dat is prachtig. En mijn collega’s staan open voor mijn visie en weten mij steeds meer te vinden."

Voor muziek heb je geen woorden nodig, maar je kunt zoveel zeggen! Muziektherapie kan een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven. Muziek heeft namelijk invloed op de stemming en het gedrag van mensen. Hoe werkt dat precies? Onze muziektherapeut Saskia Vos vertelt meer over deze therapievorm.

"Het mooiste is voor mij toch altijd weer het moment waarop de klant, of weer lopend of in een rolstoel, maar altijd met mogelijkheden en vooruitzichten, afscheid van ons neemt."