Direct naar inhoud

Libra Revalidatie wint Planetree Award 2020

Eén keer per jaar reikt Planetree de Planetree Awards uit voor de meest bijzondere en innovatieve projecten op het gebied van mensgerichte zorg. Dit jaar viel Libra in de prijzen in de categorie Innovatie en kwam het project Go Baby Go als winnaar uit de bus.

Go Baby Go stelt jonge kinderen met een beperking in staat om hun omgeving op een speelse manier te ontdekken in een aangepaste elektrische speelgoedauto. Ouders hebben een actieve rol, zij kopen zelf de auto en worden begeleid door het team van Go Baby Go bij het aanpassen ervan. Dit gebeurt in een workshop die begeleid wordt door meerdere revalidatietechnici, een ergotherapeut, een fysiotherapeut en een logopedist. Een unieke ervaring voor de kinderen en hun ouders! Libra realiseert het project niet alleen binnen haar eigen dienstverlening maar deelt haar kennis ook met andere revalidatiecentra in Nederland. Verschillende centra hebben inmiddels kennisgemaakt met het project.

Greet van der Bruggen, fysiotherapeut en een van de initiatiefneemsters van Go Baby Go reageert enthousiast: ‘Het hele team is superblij en trots dat we gewonnen hebben. Maar de grootste beloning blijft de lachende gezichten van de kinderen als ze voor de eerste keer hier in hun autootjes door de gang crossen’.

Alle inzendingen voor de awards werden – naast positieve effecten voor cliënten en/of medewerkers, overdraagbaarheid en vernieuwing – door Planetree Nederland beoordeeld op empathie, kwaliteit en partnerschap. De awards zijn bedoeld als stimulans en erkenning voor zorgverleners om (vernieuwende) patiëntgerichte initiatieven in praktijk te brengen.

Libra Revalidatie was al eerder genomineerde of prijswinnaar van een Planetree Award:

  • In 2017 winnaar met het project Van Zorgen naar Coachen;
  • In 2018 genomineerd met het boek ‘Mijn kind in coma’;
  • In 2019 winnaar met het project de NAH observatieklas.

Meer informatie over Go Baby Go? Kijk op www.GoBabyGo.nl