Direct naar inhoud

De voor- en nadelen van het gecombineerde schoenspreekuur

Het gecombineerde schoenspreekuur, waar een arts en orthopedisch schoenmaker samen tot een voorschrift van orthopedische schoenen komen, is veel voorkomend in Nederland. Dit onderzoek bekijkt de voor- en nadelen en barrières van een gecombineerd spreekuur.

Waarom dit onderzoek?

arts en schoenmakerIn het proces van voorschrijven is het in Nederland heel gewoon dat een gecombineerd spreekuur plaatsvindt tussen de orthopedisch schoenmaker en de arts. Dit spreekuur leidt tot een gezamenlijk voorschrift van de (semi-) orthopedische schoenen. Dit heeft veel voordelen, echter werden die nog nooit onderzocht.

F.A. (Fred) de Laat, MD en PhD, van Libra Revalidatie & Audiologie onderzocht daarom samen met B. van Heerebeek, CPO, van Buchrnhoren Orthopedic Services, "De voordelen en nadelen van gecombineerd spreekuur met arts en orthopedische schoenmaker."

De voor- en nadelen van het gecombineerd schoenspreekuur

Tijdens het IVO congres op 19 en 20 maart werden de resultaten van dit onderzoek gepresenteerd middels deze poster.

Voordelen Nadelen
Betere en snellere voorschrijving van (semi-)orthopedisch schoeisel Een gezamenlijk schoenspreekuur kan de planning bemoeilijken.
Men kan de kennis over medische diagnose enerzijds en mogelijkheden van schoeisel anderzijds snel delen

Zorgverzekeringsmaatschappijen kunnen besluiten dit soort consult niet te vergoeden.

Men kan gezamenlijk beslissen over de voorschrijving

Alle ondervraagden willen doorgaan met het gezamenlijk schoenenspreekuur en zij beoordelen dit type consult met een 7.9.

Alle ondervraagden willen doorgaan met het gezamenlijk schoenenspreekuur en zij beoordelen dit type consult met een 7.9.

Contact: f.delaat@libranet.nl