Direct naar inhoud

SpeelsBrein op de EACD conferentie

Tussen 24-27 mei 2023 presenteerden collega’s van Universiteit Utrecht de resultaten van het onderzoek naar SpeelsBrein op de internationale EACD (European Academy of Childhood Disabilty) conferentie.

Het doel van SpeelsBrein is het ontwikkelen en stimuleren van executieve functies, door het gebruik van gerichte spellen die ouders met hun kind kunnen doen. Hierbij is vooral het spel belangrijk - het is nadrukkelijk geen training. Ouders blijken deze interventie als positief te ervaren en gaan daadwerkelijk anders met hun kind spelen. Dit ondersteunt de neurocognitieve ontwikkeling van het kind.

Universiteit Utrecht, die het onderzoek SpeelsBrein namens en in samenwerking met Libra uitvoerde, presenteerde eind de onderzoeksresultaten tussen 24-27 mei op de EACD conferentie in Ljubljana, Sloveniƫ.

Over het onderzoek

SpeelsBrein is ontwikkeld door Marleen van der Wees en is bedoeld om ouders van jonge kinderen die kwetsbare hersenen hebben, handvaten te geven om met gerichte spellen de neurocognitieve ontwikkeling van hun kind te ondersteunen.

We kijken ernaar uit om SpeelsBrein verder te ontwikkelen en te onderzoeken of dit spelen ook daadwerkelijk effect heeft op de ontwikkeling van executief functioneren.

Meer informatie

Bekijk de SpeelsBrein poster (Engelstalig)

Hersenstichting gaf in 2019 al subsidie aan SpeelsBrein en won in 2015 de Hersenbokaal