Direct naar inhoud

Roos (17) en Shana (16) op zoek naar nieuwe kansen in NAH-observatieklas

Roos (17) en Shana (16) liepen beide hersenletsel op. In het Onderwijscentrum Leijpark in Tilburg gaan zij op zoek naar nieuwe kansen en leren zij zo wat voor hun haalbaar is. Libra R&A en Siza bieden revalidatie en begeleiding. Zo worden zorg en onderwijs goed gecombineerd.

De ervaringen van Roos, Shana en hun begeleiders met de NAH-observatieklas zijn te lezen in het Brabants Dagblad. Lees hier het volledige nieuwsbericht.

NAH-observatieklas

De NAH-observatieklas, in samenwerking met Onderwijscentrum Leijpark en Siza, is voor jongeren van 6 t/m 20 jaar die door niet-aangeboren hersenletsel vastlopen in het reguliere onderwijs. De leerlingen kunnen op Onderwijscentrum Leijpark in Tilburg terecht om te bepalen wat de onderwijsbelasting en onderwijsmogelijkheden zijn. Er is ook ruimte voor revalidatie en begeleiding die door Libra Revalidatie & Audiologie en Siza, trainingshuis voor mensen met NAH, wordt geboden.

Libra Revalidatie helpt kinderen of jongeren, zoals Roos en Shana, om ondanks de gevolgen van NAH toch mee te blijven doen met dagelijkse activiteiten. Samen werken we aan de activiteiten die kinderen of jongeren nog wel kunnen, of kunnen leren. Het uiteindelijke doel is dat kinderen of jongeren weer zo veilig en zelfstandig mogelijk kunnen functioneren.

Wilt u meer informatie over Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) bij kinderen en hoe Libra R&A kan helpen? Hier leest u meer over NAH. Meer informatie over Siza, trainingshuis voor mensen met NAH, vindt u hier.

Erkenning voor NAH-observatieklas!

De NAH-observatieklas heeft de Planetree Award gewonnen. Het project is door Planetree erkent als een goed praktijkvoorbeeld van projecten op het gebied van mensgerichte zorg. Planetree is een non-profit organisatie die zorgorganisaties in Nederland en België stimuleert en ondersteunt om zoveel mogelijk en zo goed mogelijke mensgerichte zorg te verlenen.