Direct naar inhoud

Libra R&A wint Planetree Award 2019!

De NAH-observatieklas, een samenwerking tussen Onderwijscentrum Leijpark, Siza en Libra R&A is de trotse winnaar van de Planetree Nederland Award 2019!

Tijdens een inspirerende Planetreeconferentie namen de medewerkers die nauw betrokken waren bij de ontwikkeling, de award in ontvangst.

Planetree

Eén keer per jaar reikt Planetree de Planetree Awards uit voor de goede voorbeelden van  projecten op het gebied van mensgerichte zorg.  De award is bedoeld als erkenning en stimulans voor goede praktijken en het waarderen van ideeën die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het gedachtegoed van Planetree. 

Planetree Award: de NAH-observatieklas

De NAH-observatieklas is voor jongeren van 6 t/m 20 jaar die door niet-aangeboren hersenletsel vastlopen in het reguliere onderwijs. Het hersenletsel is door een medisch specialist vastgesteld. In principe zit een leerling maximaal een jaar in deze klas. De gespecialiseerde docenten en assistenten van Onderwijscentrum Leijpark kijken samen met de leerling naar de problemen en mogelijkheden. De lessen gaan vooral over het leren zelf; de houding en verschillende leerstrategieën. Er is ook ruimte voor revalidatie en begeleiding die door Libra R&A en Siza wordt geboden. Zo kan iedereen door deze intensieve samenwerking een passend onderwijs-zorgarrangement volgen.