Direct naar inhoud

Jan Zeggelaar volbrengt sponsortocht na 1280 km

Het begon als een gigantische wandeling van 888 km ter ondersteuning van zijn pleegbroer Leandro die bij Libra verblijft. Jan Zeggelaar leverde uiteindelijk een huzarenstuk van 1280 km en werd vandaag feestelijk ontvangen door Leandro, familie en vrienden bij de symbolische finish op Libra locatie Leijpark.

Jan Zeggelaar begon op 8 april met zijn wandeltocht van aanvankelijk 888 km. Hij wilde iets doen voor zijn pleegbroer Leandro, die in kliniek van Libra in Tilburg verblijft na een ernstig verkeersongeval. Jan wilde niet toezien maar doen. Zo ontstond het idee om een wandeltocht te lopen en geld in te zamelen voor Libra ter ondersteuning van het VIN behandelprogramma, het programma waar Leandro aan deelneemt.

Jan startte in Amsterdam, liep naar Den Helder, maakte verschillende overtochten naar de Waddeneilanden en liep toen vanuit Groningen zuidwaarts. Met af en toe iemand die een stukje met hem opliep, vele ontmoetingen onderweg, prachtige natuurgebieden, soms blaren en steeds stijvere voeten. Na 888 km stond Jan in Broekhuizenvorst in Limburg. Had hij het volbracht? Het laatste stuk voor de aankomst bleef hij maar het gevoel houden dat de cirkel nog niet rond was.

Doorlopen naar Libra in Leijpark

Jan besloot door te lopen naar Maastricht en vandaar eerst naar Eindhoven te lopen en dan door naar Tilburg. Terugkomen op de plek waar het om ging zou de cirkel rond maken, maar dat betekende een extra 400 km. Met open blik en in verbinding met de natuur zette Jan zijn tocht voort om op 9 juli aan te komen op locatie Leijpark, waar hij opgewacht en in de armen werd gesloten door enthousiaste familie en vrienden.

Tijdens zijn tocht wist Jan 4.000 euro op te halen. ‘Maar,’ zegt Jan, ‘de actie blijft nog even doorlopen tot eind augustus.’

Bijzondere ervaring

Tijdens de tocht stond Jan steeds in verbinding met de natuur. ‘De wereld is heel stil zonder vogels,’ viel Jan vooral op. ‘Tijdens het lopen leef je in de natuur en draait het om de essentie. De essentie van het leven en de essentie van jezelf.’ Eenzaam heeft Jan zich niet gevoeld, maar b.v. met de Paas- en Pinksterdagen was het wel wat saai zonder zijn familie.

Bedankt, Jan!

Libra feliciteert Jan met deze topprestatie van 1280 km en bedankt hem voor zijn passie en inzet voor Libra en voor het in verbinding brengen van zoveel mensen. Voor nu lekker uitrusten en dan weer nieuwe vergezichten en horizons!