Direct naar inhoud

Expeditie Boemerang: wandeltocht voor Leandro en Libra

Jan Zeggelaar (35) jaar is al van kleins af aan een actieveling, een nieuwsgierig aagje die graag van de gebaande paden gaat. Een aantal jaar geleden heeft hij een trektocht door Nepal gemaakt. Zoiets wilde hij graag nog eens doen. Tijdens corona ontdekte hij hoe mooi Nederland is. Daarom trekt hij de komende maanden met zijn rugzak en tentje door het land. Dat doet hij niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn broer Leandro en voor Libra Revalidatie & Audiologie, onder de projectnaam ‘Expeditie Boemerang’.

Over Leandro

Vlak voor kerst kreeg Jans stiefbroertje Leandro een zwaar auto-ongeluk, waarna hij in coma belandde. Dat was het moment dat Jan zich realiseerde dat hij moest gaan doen waar hij van droomde, want ‘het kan zomaar te laat zijn’.

Jan zegde zijn baan op en stippelde een route uit. “Toen besloot ik om mijn wandeltocht te koppelen aan een goed doel, namelijk het revalidatietraject (Vroeg Intensieve Neurorevalidatie) dat Leandro nu volgt bij Libra Revalidatie. Hij heeft nu een laag bewustzijn en we hopen dat hij in dit traject stappen maakt. Sinds zijn ongeluk is hij door zoveel mensen met liefde en aandacht verzorgd. Ik kan weinig voor hem doen, maar ik kan wel geld ophalen voor de plek waar er zo goed voor hem gezorgd wordt. Zo ontstond ‘Expeditie Boemerang’,” vertelt Jan.

Wandeltocht door Nederland

De wandeltocht die Jan gaat maken is 888 kilometer, verdeeld in 44 etappes. “Het getal 8 heeft in Nepal een bijzondere betekenis, namelijk dat iets goeds ook weer terugkomt, net als een boemerang dus.” Jan start in Amsterdam en volgt een zelf samengestelde route langs de kust en alle Waddeneilanden. Daarna verlaat hij de kust via het Pieterpad en een gedeelte van de Dutch Mountain Trail. Hij hoopt zijn tocht over tweeënhalve maand te beëindigen in of nabij Maastricht.

Libra wenst Jan veel succes, plezier en goed weer (en weinig blaren) tijdens zijn tocht!
Wil je een stuk meewandelen, kijk dan op zijn site en stuur hem een mailtje.

Volg Jan via zijn website, zijn Facebookpagina en Instagram account.

Ook doneren?