Direct naar inhoud

Winnaars Planetree awards voor mensgerichte zorginitiatieven

Op 16 mei kon Planetree na twee jaar eindelijk weer een groot aantal zorgcollega’s fysiek ontvangen tijdens de Planetree Conferentie. Volgens traditie worden tijdens dit evenement ook de Plantree awards uitgereikt voor de meest mensgerichte initiatieven en personen in de zorg.

De awards, verdeeld over drie categorieën (project, innovatie en persoon) werden voor de 13e keer uitgereikt en zijn bedoeld als stimulans voor zorgorganisaties en erkenning van mensen en teams die mensgerichte zorg op een bijzondere manier in de praktijk brengen.

Libra was met SpeelsBrein genomineerd in de categorie Innovatie. Naast SpeelsBrein waren WVO Zorg met de STIP-Stepped Care methode en Lekker slapen bij Sevagram genomineerd.

Over de nominaties

In de categorie ‘Innovatie’ kwamen weer prachtige nieuwe initiatieven naar voren, allen ontwikkeld in samenspraak met cliënten. Een belangrijk punt volgens de vakjury, die de initiatieven naast het criterium partnerschap beoordeelde op kwaliteit, empathie en partnerschap. Ook de publieksjury was erg onder de indruk van de verschillende initiatieven. WVO Zorg werd uiteindelijk als winnaar gekozen. Met hun innovatie ‘STIP-Stepped Care’ brengt WVO Zorg in kaart waar een cliënt gelukkig van wordt. Hierbij wordt niet alleen gevraagd naar activiteiten, maar ook breed naar voorkeuren op het gebied van welzijn.

Winnaars awards

Libra feliciteert WVO Zorg met het winnen van de Innovatie award voor deze prachtige innovatie. Uiteraard zijn we ook ontzettend trots op de nominatie van ons fantastische SpeelsBrein.

De award voor het beste project ging dit jaar naar het Belgisch psychiatrisch ziekenhuis Asster met hun project de Doelzoeker. Ronald van Nordennen, Specialist ouderengeneeskunde bij Groenhuysen, werd dit jaar gekroond tot winnaar van de Persoonsaward.