Direct naar inhoud

Wil jij ook uitgedaagd worden door te bewegen met hologrammen?

Libra Revalidatie & Audiologie introduceert HoloMoves, een nieuwe interactieve vorm van therapieaanbod voor revalidanten met bijvoorbeeld een amputatie, dwarslaesie, spierziekte of trauma. We zijn in samenwerking met bewegingsagogen, fysiotherapeuten, studenten sport en bewegen en HoloMoves gestart met de uitvoering van een pilot.

Libra investeert continu in het verbeteren van de zorg- en dienstverlening. We vinden het belangrijk om ontwikkelingen af te stemmen op de wensen en behoeften van onze klanten. Daarnaast richt Libra zich op het verbeteren en vernieuwen van bestaande producten, processen en diensten. We willen middels deze pilot, onderzoeken wat de meerwaarde van mixed reality is binnen de revalidatie. Op deze manier kunnen we het beweegaanbod verbreden tijdens de behandelingen.

Mixed Reality bril

HoloMoves maakt gebruik van een Mixed Reality bril. De bril projecteert hologrammen rondom een persoon terwijl de echte wereld zichtbaar blijft. HoloMoves maakt gebruik van deze techniek om patiënten uit te dagen om meer en of anders te bewegen. Verschillende beweeggames in lig, zit en stand maken bewegen leuk op elk niveau. Deze innovatie wordt al bij verschillende revalidatiecentra en ziekenhuizen ingezet.

Op dit moment zijn we bij Libra bezig met het onderzoeken of de techniek meerwaarde heeft voor mensen met een amputatie. We onderzoeken of het gebruiksvriendelijk en inzetbaar is. Ook zijn we aan het onderzoeken of het bijdraagt aan persoonlijke revalidatiedoelen en of het uitdaagt tot meer bewegen.

Eerste ervaringen

De revalidanten ervaren het gebruik van de Mixed Reality Bril als een uitdagend en variërend therapiemiddel. Het daagt ze op een speelse manier uit om te bewegen en dit wordt als positief ervaren. Therapeuten zien dat er tijdens de therapie:

  • meer bewogen wordt,
  • met meer plezier wordt bewogen,
  • het veilig is,
  • er meer tijd is om op de houding te letten van de revalidant
  • en het daadwerkelijk past bij de doelen van de revalidant.

Therapeuten krijgen hiermee de mogelijkheid een nieuwe en innovatieve vorm van bewegen aan te bieden. De bewegingsangst bij revalidanten neemt af wanneer de focus op de hologrammen ligt en zorgt ervoor dat zij worden aangezet tot bewegen. 

Benieuwd naar deze nieuwe vorm van therapie? Kijk dan eens op de website van HoloMoves.

Voor vragen mail naar Jaimy van den Broek j.vandenbroek@libranet.nl