Direct naar inhoud

Wie stuur jij vandaag een #dikkedankjewel?

Op woensdag 12 mei wordt de (internationale) ‘Dag van de Verpleging’ ook wel Dag van de Zorg/Verpleegkunde genoemd) gevierd. Met een #dikkedankjewel nemen ActiZ, VGN, NVZ, NFU en Zorgthuisnl het initiatief om een welgemeend bedankje te sturen aan iedereen die in de ziekenhuis-, ouderen-, gehandicapten- en thuiszorg bijdraagt aan goede zorg en ondersteuning.

Waarom?

Werken in de zorgsector is altijd een rollercoaster, maar het afgelopen jaar werd dat wel heel duidelijk zichtbaar. Zorgprofessionals hebben een enorme veerkracht laten zien. Ondanks moeilijke omstandigheden slagen ze er altijd weer in om met veel creativiteit en flexibiliteit, persoonlijke en warme zorg te bieden. Een welgemeend bedankje is daarom zeker op zijn plaats. Via deze campagne willen wij iedereen de mogelijkheid bieden iemand in het middelpunt te zetten en zo persoonlijk te bedanken.

Hoe werkt het?

Via het campagneplatform www.dikkedankjewel.nl kan iedereen een gepersonaliseerde video maken voor iemand die in de zorg werkt. Vervolgens kun je deze video versturen via e-mail of WhatsApp, of delen via social media met de hashtag #dikkedankjewel.