Direct naar inhoud

Werk en Kanker

Donderdag 17 maart van 17:00 tot 18:00 uur organiseert Libra Arbeidsexpertise een webinar "Werk en Kanker", een samenwerking op maat. Tijdens dit webinar gaan we in op de o.a. de richtlijn ‘Kanker en werk’ en hoe werk ook gezien kan worden als medicijn tijdens het behandelproces.

Kanker is een belangrijke oorzaak van langdurig verzuim. De gemiddelde verzuimduur is 10 tot 18 maanden. Vermoeidheid, verminderde concentratie, geheugenproblemen en neuropathie zijn enkele van de gevolgen waar werknemers met kanker mee te maken kunnen krijgen. Het hervatten van werk en duurzaam aan het werk blijven is hierdoor niet vanzelfsprekend en vaak problematischer dan gedacht.

Een werknemer die de diagnose kanker te horen krijgt doorloopt verschillende ziektefasen, het werkvermogen van een werknemer varieert per ziektefase. Hoe wordt de rol van werk ingevuld tijdens deze ziektefasen? Vaak blijft dit onderbelicht.

Tijdens dit webinar gaan we in op de o.a. de richtlijn ‘Kanker en werk’ en hoe werk ook gezien kan worden als medicijn tijdens het behandelproces.

Wanneer: donderdag 17 maart 2022, van 17:00 tot 18:00 uur.

Het webinar is te volgen via Microsoft Teams. Na aanmelding krijg je een link toegestuurd waarmee je kunt deelnemen.

Meld je aan vóór 10 maart 2021.
Stuur een e-mail naar: libra-arbeidsexpertise@libranet.nl

We zien je graag online!