Direct naar inhoud

Week van de patiëntveiligheid: handhygiëne

Van 21 tot en met 25 november is het weer de nationale week van de patiëntveiligheid. Libra besteedt op die dagen aandacht voor twee belangrijke thema’s: handhygiëne en informatiebeveiliging. Met een leuke gratis actie!

Hoe nauw neemt u schone handen?

In het hoogseizoen van griep en corona zal het geen verrassing zijn dat we tijdens deze week onder andere aandacht besteden aan handhygiëne. Binnen Libra hanteren we de volgende maatregelen om besmetting te voorkomen:

  • Geen handen schudden
  • Hand desinfecteren bij binnenkomst
  • Veelvuldig handen wassen of desinfecteren

Doe mee aan de check

Wilt u weten hoe zorgvuldig u bent om besmetting te voorkomen, dan nodigen we u uit om de check te doen op de locaties Blixembosch, Leijpark en AC Eindhoven. Met speciale UV-lampen kunnen we checken hoe schoon uw handen echt zijn of waar de (hand) schoen nog een beetje wringt. Zodat u weet waar u op kunt letten de volgende keer. En natuurlijk helemaal leuk als u samen met uw partner of naaste de check komt doen, want zij zijn ook van harte welkom. Met z’n allen kunnen we laten zien hoe serieus we de handhygiëne nemen en hoe we samen met u de aandacht voor dit onderwerp kunnen vergroten.

Waar en wanneer kunt u terecht bij de checkpoints?

Maandag 21 november 12.00 – 14.00 uur
Locatie Leijpark - de Vooruitgang (bij de T-splitsing naar de Librasserie)

Dinsdag 22 november 12.00 – 14.00 uur
AC Eindhoven - wachtruimte bij de receptie

Donderdag 24 november 12.00 – 14.00 uur
Locatie Blixembosch – links naast de receptie

Morgen meer over informatiebeveiliging!

PS: Wilt u zich goed voorbereiden op uw bezoek, kijk dan hier