Direct naar inhoud

Voorstellen Monique Machielse als voorzitter Cliëntenraad

Ik stel me hieronder graag aan jullie voor! Mijn naam is Monique Machielse, de kersverse voorzitter van de Cliëntenraad. Sjonge, deze vacature kwam voor mij echt uit de lucht vallen. Ik was namelijk pas nèt afgekeurd voor werk en nog aan het bijkomen van die tegenvaller.

Eind 2021 kreeg ik na bevolkingsonderzoek, totaal onverwacht, de diagnose borstkanker. Ik was toen net 61 en stond volop in het leven. Een heerlijk gezin met drie kinderen en drie kleinkinderen. Een fulltime baan, hectisch, druk en leuk!

Na een langdurige behandeling in het ziekenhuis, wilde ik niets liever dan gauw weer aan het werk. Eerst had ik nog drie maanden revalidatie bij Libra, locatie Blixembosch. Daar knapte ik enorm op. Wat een fijne en professionele begeleiding.

Iemand van Libra Arbeidsexpertise heeft mij daarna heel erg goed begeleid in mijn re-integratie. Toch lukte het niet om mijn uren op het werk goed uit te bouwen, vanwege een wazig chemobrein. De computer en ik waren opeens geen vrienden meer. Dus: afgekeurd! Niet fijn, maar het biedt ook kansen om te kijken naar wat wèl kan

En toen zag ik ineens die vacature, die zo goed bij me lijkt te passen.

Cliëntenparticipatie en dienstverlening zitten echt in mijn DNA. Kijken door de bril van de cliënt (of ouder/verzorger, partner van). Voeling houden met wat u als cliënt bezig houdt rondom uw zorgtraject of weten wat uw verwachtingen zijn.

Ik maakte al kennis met veel leden van de Cliëntenraad. Dat voelde meteen als een warm bad. Daarom heb ik erg veel zin om het stokje over te nemen van Joop Jaspers en zijn goede werk voort te zetten. Ik nodig u van harte uit te mailen naar clientenraad@libranet.nl met uw eventuele tips, ideeën, vragen.

Hartelijke groet van Monique Machielse