Direct naar inhoud

VIN symposium: Als wakker worden niet vanzelf gaat

Dit symposium vraagt aandacht voor het unieke zorgconcept dat binnen de keten in Nederland plaatsvindt. Het symposium staat in het teken van de ketenzorg, te weten de ziekenhuizen, het revalidatiecentrum voor de Vroege Intensieve Neurorevalidatie (VIN) en de verpleeghuizen voor de Langdurige Intensieve Neurorevalidatie (LIN).

De afdeling Vroege Intensieve Neurorevalidatie van Libra Revalidatie & Audiologie heeft een unieke landelijk functie op het gebied van vroege interventie bij mensen die te maken hebben met een langdurige bewustzijnsstoornis (LBS), te weten een niet-responsief waaksyndroom (NWS) en minimaal bewuste toestand; minimally conscious state (MCS -/+).

Programma

Onder leiding van dagvoorzitter Eddy Zoëy, onder andere bekend van 'Five Days Inside', gaan we een mooie doorkijk geven in de gehele keten. Door de verhalen van zorgprofessionals en mantelzorgers, én het presenteren van de wetenschappelijke resultaten op dit gebied, zult u met een volledig beeld naar huis gaan.

Ochtendprogramma
1. Waar begint het in de keten?
Lezing door dr. Annemarie Oldenbeuving, neuroloog-intensivist Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis.

2. Wat dan, na de acute fase?
Lezing door drs. Kim Santegoets, revalidatiearts Libra Revalidatie & Audiologie en Janita van Vuuren MSc, PA Libra Revalidatie & Audiologie.

3. Vervolginstelling; Lange Intensieve Neurorevalidatie (LIN)
Lezing door dr. Willemijn van Erp, specialist oudergeneeskunde Accolade Zorg.

Pauze met lunchbuffet

Intermezzo
Door Laura van Oorschot en Anne Boidin, bewegingsagogen Libra Revalidatie & Audiologie

Middagprogramma
4. Ervaringsverhaal
Tijdens de opnames van Five Days Inside is een mooie vriendschap ontstaan tussen programmamaker Eddy Zoëy en Harm Godschalk, vader van een revalidant en zelf zorgverlener. Ze nemen u op een bijzondere manier mee in het verhaal wat er gebeurt wanneer je kind ernstig hersenletsel oploopt en wat het betekent om mantelzorger te zijn van je eigen zoon.

5. Wetenschappelijk onderzoek
Lezing 1: DOCTOR studie door drs. Daniëlle Driessen, revalidatiearts Libra Revalidatie & Audiologie.
   
Lezing 2: TOPDOC studie door drs. Manju Sharma-Virk, specialist ouderengeneeskunde PZC Crabbehoven.

Netwerkbijeenkomst met borrel
Tot 17.00 uur is er onder het genot van een hapje en een drankje de gelegenheid om te netwerken en na te praten.

Inschrijven voor dit symposium kan via het aanmeldformulier.
De bijdrage (€ 155,00) kan overgemaakt worden naar rekeningnummer NL36INGB 065 00 88 328 t.n.v. Libra Revalidatie & Audiologie; o.v.v. VIN symposium en uw volledige naam.