Direct naar inhoud

Video: Mijn baby krijgt hoortoestellen

De video ‘Mijn baby krijgt hoortoestellen’ is nu voor iedereen toegankelijk via de website www.deelkracht.nl/wathoorik. Libra heeft samen met een gezin bijgedragen aan de ontwikkeling van de video.

Binnen het DSH 0-5 Deelkrachtproject Wat Hoor Ik, is de video ‘Mijn baby krijgt hoortoestellen’ ontwikkeld. Het kan best lastig zijn voor ouders om hun slechthorende baby hoortoestellen op de juiste manier en zo vaak en lang mogelijk te laten dragen. Om ouders hierin te ondersteunen, is deze video ontwikkeld. In de video worden ervaringen, tips en adviezen gedeeld door andere ouders rondom het hoortoestelgebruik van hun jonge kinderen. De video biedt inzicht in het opbouwen van dagelijkse routines, wat kan helpen bij het consistent dragen van de hoortoestellen. Ook wordt er praktische informatie gedeeld. Tot slot wordt in de video een onderbouwing gegeven voor het belang van het dragen van hoortoestellen, in de vorm van animatie.

Voor wie?

De video is bedoeld voor ouders / verzorgers van jonge kinderen met hoortoestellen. De video kan gebruikt worden in de begeleiding van gezinnen door professionals uit de vroegbehandeling, gezinsbegeleiding, het audiologisch centrum en audiciens.

Waar kan ik de video zien?

De video ‘Mijn baby krijgt hoortoestellen’ is nu voor iedereen toegankelijk via de website www.deelkracht.nl/wathoorik. De video is hier te vinden met ondertiteling in het Nederlands, Nederlandse Gebarentaal, Engels, Turks en Arabisch. Ook worden op de website veelgestelde vragen beantwoord over verschillende onderwerpen die in de video aan bod komen. Tot slot is er op de website ook een infographic te vinden met een overzicht van verschillende informatiebronnen en ervaringsverhalen die ouders kunnen helpen bij het hoortoestelgebruik van hun kind.