Direct naar inhoud

Verbeter je skills bij de rolstoelsport trainingsdag!

Doe jij sinds kort of al een tijdje aan een rolstoelsport? Dan weet jij als geen ander dat je niet zomaar over de sportvloer of tennisbaan rolt. Bij veel sporten vraagt ook nog het spelen van de bal bepaalde handigheid met een racket of gewoon met je handen. Deze vaardigheden zijn gelukkig goed te trainen. Om je daar in op weg te helpen wordt op zondag 29 januari op Papendal een speciale rolstoelsport trainingsdag georganiseerd.

Of je nu rolstoeltennis, rolstoelbasketbal, rolstoelhandbal of een andere rolstoelsport doet: bij al deze sporten heb je vaardigheden nodig om soepeltjes naar een bal toe te rollen. Als je net begint met zo’n sport denk je misschien dat je dat rollen nooit onder de knie gaat krijgen. Maar met een beetje oefenen zul je zien dat je snel leert. Dat oefenen en leren is precies wat je op zondag 29 januari kunt doen tijdens een sportspecifieke rolstoelsport trainingsdag op sportcentrum Papendal in Arnhem.

Beter worden in jouw sport

Deze dag wordt georganiseerd door de Gelderse Sport Federatie in samenwerking met de Esther Vergeer Foundation, Wheelchair Skillsteam en Basketball Experience Nederland. Als rolstoelsporter leer je daar specifieke vaardigheden om beter te worden in jouw sport. Je maakt ook kennis met trainingsvormen die je later thuis kunt toepassen. Onder leiding van een aantal ervaren paralympische rolstoelsporters werk je tijdens de training aan skills als (top) snelheid, balans, starten- en stoppen, en keren- en draaien.

Meld je nu aan!

Je kunt aan deze ochtend (het programma duurt van 10.00 tot 13.00 uur) meedoen als je tussen de 6 en 30 jaar bent en al aan een rolstoelsport doet. Het belangrijkste is dat jij graag je skils wilt verbeteren, dan zit je daar goed. Ben- of ken jij iemand voor wie de rolstoelsport skillsdag een meerwaarde kan zijn? Meld je dan snel aan, er is maximaal plek voor 60 deelnemers!  Deelname is gratis.

Aanmelden kan hier.