Direct naar inhoud

Vacature Lid Cliëntenraad

De Cliëntenraad van Libra Revalidatie & Audiologie praat mee over de gang van zaken binnen de organisatie en adviseert de Raad van Bestuur over alle onderwerpen die voor cliënten van belang zijn. Momenteel zijn wij op zoek naar twee nieuwe leden. Praat jij binnenkort als (oud-)cliënt of als ouder/naaste mee over de zorg binnen Libra Revalidatie & Audiologie?

Je werkzaamheden als lid van de Cliëntenraad:

 • Je behartigt de belangen van cliënten, zowel klinisch als poliklinisch, en hun naasten.
 • Je kunt samenwerken in een bestuurlijke omgeving en stelt daarbij de belangen van de cliënt voorop en weet onderscheid te maken tussen je eigen persoonlijk belang en het algemeen belang.
 • Met de Wet op de Medezeggenschap Cliëntenraden (WMCZ2018) als uitgangspunt praat je mee over de gang van zaken binnen de organisatie en adviseer je de Raad van Bestuur over alle onderwerpen die voor cliënten van belang zijn, zoals de zorg- en dienstverlening, het opnamebeleid, de behandeling, kwaliteit van
  de zorg, informatie en betrokkenheid van cliënten, maar bijvoorbeeld ook over huisvesting, service, bejegening, privacy en voeding.
 • Je hebt beleidsmatige interesse en/of ervaring en je bent in staat om beleidsnotities te lezen en hierover een mening te vormen vanuit het cliëntenperspectief.
 • Je levert een bijdrage aan het uitwerken van voorstellen of adviezen.
 • Je vergadert zes keer per jaar in eigen kring, zes keer per jaar met de Raad van Bestuur en je hebt jaarlijks een bijeenkomst met de Raad van Toezicht en de
  Ondernemingsraad.
 • Je neemt deel aan project- en werkgroepen binnen Libra namens de cliëntenraad. Die activiteiten kunnen ook overdag plaatsvinden.
 • Je hebt voldoende tijd om een substantiële bijdrage te leveren.

Dit breng je mee:
De kandidaten (M/V) die wij zoeken, hebben affiniteit met Libra Revalidatie & Audiologie en zijn woonachtig binnen het werkgebied. Wij zijn op zoek naar leden die gedreven zijn en kunnen relativeren. Mensen die het als een uitdaging zien om zich -samen met de overige leden van onze enthousiaste raad- in te zetten voor de cliënten van Libra Revalidatie & Audiologie en in staat zijn hun belangen te behartigen. Gezien de huidige samenstelling van de raad geniet minimaal één kandidaat met een financiële/juridische achtergrond de voorkeur. De selectiegesprekken zijn gepland op 9 (ochtend) en 24 (middag) november op locatie Eindhoven, en op 17 november op locatie Tilburg.

Wij bieden een mooie vrijwilligersfunctie met een gepaste onkostenvergoeding.
De benoeming is voor de duur van drie jaar met de mogelijkheid tot eenmalige herbenoeming.

Heb je interesse in deze functie? Dan ontvangen we je sollicitatie (CV en motivatiebrief) graag zo spoedig mogelijk, in ieder geval vóór 31 oktober a.s., via clientenraad@libranet.nl.

Wil je meer informatie over deze vacature? Schrijf een mail naar clientenraad@libranet.nl met je contactgegevens en je wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Bekijk hier de volledige vacaturetekst