Direct naar inhoud

TOS informatie voor ouders

Libra Audiologie organiseert regelmatig thema-avonden voor de ouders van peuters die voor een TOS in behandeling zijn bij de ZG-peutergroepen De Maki’s en ’t Kwetternest. Op 19 september vond de goedbezochte thema-avond 'Mijn kind heeft vermoedelijk een TOS' plaats.

Libra Audiologie organiseert regelmatig thema-avonden voor de ouders van peuters die voor een TOS (Taal Ontwikkelings Stoornis) in behandeling zijn bij de Libra ZG-peutergroepen De Maki’s en ’t Kwetternest. Bij deze peutergroepen is de behandeling gericht op het verbeteren van de communicatievaardigheden van de peuters.

Op 19 september vond een thema-avond plaats voor de ouders, met als onderwerp ‘Mijn kind heeft vermoedelijk een TOS’. Er was ruim gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en onderling ervaringen uit te wisselen. De thema-avond werd door de ouders ook deze keer als prettig en zinvol ervaren. Kernwoorden die deze ouderbijeenkomst genoemd zijn: 'moeilijk , 'machteloos', 'onzeker', 'verdrietig', 'frustratie' en 'zoektocht'.

De eerstvolgende thema-avond van de kindergroepen staat gepland voor begin 2023. Meer informatie en de precieze datum worden later gepubliceerd.