Direct naar inhoud

Theory of Mind: ToM training

Libra biedt weer een Theory of Mind (ToM) training aan. Theory of Mind (ToM) vergroot het inzicht in jezelf en in de ander. Hierdoor begrijp je het gedrag, de gevoelens en bedoelingen van anderen beter. De doelgroep van deze training is slechthorende kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar en hun ouders. De training bestaat uit 4 bijeenkomsten aan het eind van 2023 en 4 bijeenkomsten in het begin van 2024.

Over Theory of Mind

Theory of Mind (afgekort ToM) vergroot het inzicht in jezelf en in de ander. Hierdoor begrijp je het gedrag, de gevoelens en de behandeling van anderen beter. Kinderen kunnen hierdoor beter aansluiten bij leeftijdsgenoten, waardoor het plezier in sociale situaties wordt vergroot.

Vaker bij kinderen met een auditieve beperking

Uit onderzoek komt naar voren dat kinderen met een auditieve beperking vaker moeilijkheden hebben met het goed begrijpen van en afstemmen op anderen. Om hen vaardiger te maken binnen sociale situaties is deze ToM training door Pento ontwikkeld.

Het ouderprogramma van de ToM training wordt bij Libra verzorgd door een maatschappelijk werker. Een orthopedagoog en logopedist geven samen de kindertraining.

Meer informatie en aanmelden

Is uw kind in zorg bij ons en komt hij/zij in aanmerking voor de training, dan heeft u een vrijblijvende uitnodiging ontvangen. Mocht u geen brief ontvangen hebben, dan horen wij het graag via het mailadres: tomtraininglibra@libranet.nl.

Ook voor meer informatie over deze training kunt u een mail sturen naar bovenstaand mailadres. De zorgverzekeraar vergoedt deze ToM training vanuit de basisverzekering.