Direct naar inhoud

Terugblik op de workshop Go Baby Go

Onlangs is er weer een workshop Go baby Go geweest. Wat was het een mooie, succesvolle dag! Vier kinderen hebben samen met hun ouders, opa’s en oma’s deelgenomen aan deze workshop. Twee kinderen zijn in behandeling bij Libra Revalidatie locatie Blixembosch en wonen in de regio, een kindje woont in Amsterdam en een kindje in het oosten van Nederland in de buurt van Enschede.

Vooraf is door therapeuten al geïnventariseerd wat er voor een kindje nodig is aan bediening en ondersteuning voor het zitten. De technische vrijwilligers; Harrie Meulenbroeks (Multi Adapt), Berrie Lavrijssen (Roll-on Mobility Care), Henk en Bas van Bergen (Van Bergen Electrotechniek) hebben samen met therapeuten Anne Wijshoff, Tanja Schalken en Greet van der Bruggen gezorgd dat er weer vier autootjes aangepast konden worden. Harrie en Berrie deden al voor de zevende keer mee. Voor Bas en Henk was het de eerste workshop, maar zeker niet de laatste, als het aan hen ligt. (en aan ons)

Er is hard gewerkt aan onder andere de bedrading, knopbedieningen, kuipjes en hoofdsteuntjes. Alles om een kind zelf te kunnen laten rijden. Harrie en Berrie maakten vooral de aanpassingen voor de stoeltjes en ook een heel nieuw kuipje voor een jongetje. Henk en Bas hebben ervoor gezorgd dat alle bedradingen, schakelaartjes en knoppen goed aangesloten waren. Het was een mooie samenwerking tussen therapeuten en vrijwilligers.

Aan het einde van de dag gingen er vier kindjes met hun autootje rijdend de deur uit. Met stralende en enigszins vermoeide gezichtjes.

De workshops hebben even stil gelegen in de coronaperiode. In die tijd hebben we wel af en toe een autootje aangepast. Maar we hopen vanaf nu weer enkele workshops per jaar te geven.