Direct naar inhoud

Stem jij ook op SpeelsBrein?

Eén keer per jaar reikt Planetree, de Planetree Awards uit voor de meest bijzondere en innovatieve projecten op het gebied van mensgerichte zorg. Supertrots zijn wij dat SpeelsBrein is genomineerd in de categorie 'innovatie'. Vanaf nu kun jij jouw stem uitbrengen. Stem jij ook op SpeelsBrein?

Over SpeelsBrein

SpeelsBrein is een zorginnovatie, die in 2015 door het winnen van de HersenBokaal van de Hersenstichting door Marleen van der Wees is ontwikkeld. Het product SpeelsBrein -een doeboek-  is in 2018 uitgebracht. SpeelsBrein richt zich met dit boek voor ouders, op psycho-educatie en hoe ouders thuis de onzichtbare ontwikkeling (neurocognitieve ontwikkeling) van jonge kinderen met kwetsbare hersenen (<4 jaar) spelenderwijs kunnen stimuleren. Deze onzichtbare ontwikkeling is enorm belangrijk voor de gedragsmatige ontwikkeling en het leren later op school.

Daarnaast is er een handleiding voor gedragskundigen geschreven. In deze handleiding wordt beschreven hoe men in de praktijk op diverse manieren, laagdrempelig, hier aandacht aan kan besteden.

In 2019 heeft SpeelsBrein van de Hersenstichting opnieuw een subsidie gekregen. Hiermee is SpeelsBrein verder ontwikkeld voor een bredere doelgroep van jonge kinderen met ‘kwetsbare hersenen’ door een medische oorzaak. Met deze subsidie kon de implementatie in die doelgroepen worden ingezet.

Meer over SpeelsBrein? https://speelsbrein.nl/

Stem jij ook mee?

Vanaf nu kun jij jouw stem uitbrengen op https://www.planetree.nl/planetree-awards/.
Stem jij ook op SpeelsBrein? De stembus is geopend tot maandag 25 april.
De publieksstemmen bepalen samen met de stemmen van de onafhankelijke jury, wie de uiteindelijke winnaars worden.

breng je stem uit