Direct naar inhoud

Seminar LIFE 24/7

Gedurende de dag en nacht heb je verschillende houdingen; liggen, draaien in bed, zitten, staan, voortbewegen, douchen etcetera. Hoe vaak je afwisselt en hoeveel 'transfers' (overgang van bijvoorbeeld liggen naar staan) er nodig zijn, is afhankelijk van wat je wilt, wat je zelf kunt doen en waar iemand of een hulpmiddel je bij kan helpen. Tijdens dit interactieve seminar bespreken we aan de hand van theoretische kennis en praktijkcases de diverse mogelijkheden in positionering en de daarbij nodige ondersteuning gedurende 24 uur, 7 dagen in de week.

In dit seminar gaan we in op vraagstukken uit de praktijk van alledag, zoals:

  • Hoe kun je met een statische houding van zitten in een rolstoel of bed toch maximaal dynamisch functioneren? Welke eisen worden gesteld aan positioneren waarbij de activiteiten van de persoon leidend zijn?
  • Hoe kom je in 5 stappen tot de gewenste houding? En wat is de gewenste houding? Is de gewenste houding bijvoorbeeld ook altijd een comfortabele houding? In een aangepaste (rol)stoel of met accessoires zoals een positioneringskussen, kun je mensen beter positioneren. Positioneren in bed is een ander verhaal.
  • Hoe kom je het beste van zitten naar staan of liggen, als je daar hulp bij nodig hebt?
  • Welke effecten kan de houding waarin een kind zit, staat, ligt, hebben op latere leeftijd?

Sprekers en workshopbegeleiders

Bart van der Heyden, fysiotherapeut en eigenaar van superseating (Nederlands sprekend), met inbreng van Libra Revalidatie & Audiologie (ergotherapeuten Leonie van Gemert en Phiep Nieuwehuis).
Gerda de Zwart, productspecialist bij Etac R82 en ARBO-verpleegkundige (Nederlands sprekend)
Helle Matzke Rasmussen, clinical educational manager R82 A/S en kinderfysiotherapeut PhD (Engels sprekend)
Joanne McConnell, education manager Etac (Engels sprekend)
Jaap Bressers, spreker vol humor en inspiratie (Nederlands sprekend)

Genodigden

Ergo- en fysiotherapeuten en andere geïnteresseerde (zorg)professionals.

Organisatie

Libra Revalidatie & Audiologie organiseert dit evenement samen met Etac R82.

Iedereen zou in staat moeten zijn om een vrij en zelfstandig leven te leiden en dromen na te jagen, ongeacht zijn of haar fysieke omstandigheden. Vanuit die gedachte ontwikkelt Etac in Scandinavië al 45 jaar medische hulpmiddelen van hoge kwaliteit, waarbij functionaliteit, fraaie vormgeving, maximale vrijheid en beweging hand in hand gaan. Met de merken Etac, Star en R82 biedt zij een uniek aanbod aan producten voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ergonomische oplossingen voor zitten, staan, voortbewegen, dagelijkse hygiëne en verzorging. Zorgverleners worden ontlast met de transfer- en tiloplossingen van de merken Molift, Immedia en HoverTech. Cliënten hebben daar ook baat bij. Etac R82 in Heerenveen is de Nederlandse importeur.

Meer info en aanmelden

Bekijk het programma op de website van Etac R82
Aanmelden is niet meer mogelijk, het maximale aantal aanmeldingen voor het seminar LIFE 24/7 is bereikt.