Direct naar inhoud

Richtlijn kwetsbare patiënten

Binnen Libra Revalidatie & Audiologie behandelen we ook mensen met een verhoogde kwetsbaarheid bij ziekte en infecties. Denk bijvoorbeeld aan longpatiënten, mensen na een transplantatie, NMA of ALS patiënten. Uit onderzoek blijkt dat kwetsbare mensen veel meer risico lopen bij besmetting met het coronavirus.

Het algemene advies aan deze groep is dan ook om sociale contacten en activiteiten buiten huis, zoveel mogelijk te beperken om het infectierisico te minimaliseren.

In het verlengde van dit advies kan het voor kwetsbare mensen ongewenst zijn dat ze naar het revalidatiecentrum komen. De patiƫnten die vragen hebben over hun kwetsbaarheid wordt gevraagd te overleggen met de verantwoordelijk revalidatiearts/PA. Om zo samen te besluiten dat een bezoek aan het revalidatiecentrum tot nader order wordt opgeschort.

Afspraakbalie

Wilt u een afspraak afzeggen of verzetten? Neem contact op met de afspraakbalie. Voor locatie Blixembosch en locatie Weert bel: 088-313 2080 en voor locatie Leijpark bel: 088-313 3330. Er wordt dan gekeken of de afspraak omgezet kan worden naar een telefonische afspraak waarbij de arts/behandelaar u belt. Door de RIVM-richtlijnen in verband met het coronavirus wordt ook de invoering van screen-to-screen contact versneld ingevoerd.