Direct naar inhoud

Revalidatiearts Evert Schouten met pensioen

Voor veel mensen binnen en buiten het revalidatiecircuit in Tilburg is Evert Schouten een bekend gezicht. Aan dit tijdperk komt nu een eind. Evert Schouten gaat met pensioen.

Evert Schouten heeft aan de wieg gestaan van de geboorte van Libra Revalidatie & Audiologie. Op 1 maart 1987 startte hij als arts. Van 2001 tot 2018 was Schouten medisch manager.

Samen met neurochirurg Ivo Verhagen en prof. neuroloog Leo Visser van het ETZ maakte hij zich hard voor de intrathecale behandeling met baclofen, een middel om spasticiteit te verminderen. Deze behandeling kon in 1990 worden ingevoerd in samenwerking met het ETZ.

Schouten heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de lobby om het behandelprogramma Vroeg Intensieve Neurorevalidatie (voor comapatiënten) door zorgverzekeraars vergoed te krijgen voor volwassenen vanaf 25 jaar.

Schouten en zijn team behandelden met name de doelgroep van patiënten met MS, dwarslaesie, neuromusculaire aandoeningen waaronder ALS en neurodegeneratieve aandoeningen. In zijn rollen als medisch manager en revalidatiearts was Schouten altijd uitermate betrokken bij revalidanten en collega’s. Hij motiveerde jonge collega’s het vak te leren en ging nieuwe ontwikkelingen nooit uit de weg.

Met het vertrek van Evert Schouten neemt Libra na ruim 35 jaar dienstverband met grote dankbaarheid afscheid van een zeer gewaardeerde collega.