Direct naar inhoud

Revalidanten leveren topprestatie tijdens Nationale Diabetes Challenge

Van 25 tot en met 28 september is de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Hiermee verbetert de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) de kwaliteit van leven van mensen met en zonder diabetes. Ook revalidanten van Libra Revalidatie & Audiologie namen deel aan activiteiten in het kader van de NDC. Vier van deze groep revalidanten lopen mee met de wandeltocht op de slotdag in Den Haag deze week. Veel van de deelnemers van de groep hebben hun challenge ook gelopen tijdens de Tilburg Ten Miles (TTM) Wandeltocht op 31 augustus.

De revalidanten gingen de uitdaging aan om mee te doen aan de 3 kilometer of 3,5 miles van de TTM Wandeltocht. In de periode die eraan vooraf ging, trainden ze elke week samen in het Leijpark in Tilburg. Anke van Cuijck, bewegingsagoog bij Libra R&A begeleidde de groep. Ook liepen collega’s van andere disciplines (fysiotherapie en revalidatieartsen) mee. Naast het trainen werden de deelnemers geïnformeerd over gezonde leefstijl en gedragsverandering via presentaties. Hiervoor werden Wilma Jansen en Tony de Koning, diabetesverpleegkundigen bij het ETZ, en Merian Daams, diëtiste in het ETZ, uitgenodigd om deze te verzorgen.

TTM Wandeltocht

Op de dag van de TTM Wandeltocht begeleidde Anke de deelnemers samen met Wilma en Tony. Het achterliggende doel: mensen meer laten bewegen en stimuleren actiever te zijn. Anke: “Met veel plezier kijk ik samen met Wilma en Tony terug op de TTM Wandeltocht. Wat een prestatie hebben de revalidanten geleverd. Ik heb veel vermoeide, maar vooral ook blije gezichten voorbij zien komen. Dat was geweldig om te zien. Het resultaat mag er zijn, een topprestatie! We hopen nu ook dat iedereen doorgaat met bewegen en dat ze de motivatie vasthouden.” Ook Tony is enthousiast. “Ik ben erg trots op de deelnemers aan de NDC. In slechts een paar weken is hun conditie enorm verbeterd. Het was leuk om te merken hoe trots ze op elkaar waren en op het behalen van hun persoonlijke prestaties.”

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De NDC is een 20 weken durend wandelevenement dat de kwaliteit van leven van mensen met en zonder diabetes verbetert. Met ondersteuning van de BvdGF organiseren lokale zorg- en sportprofessionals wekelijks een wandeling om met de deelnemers te werken aan een gezonde leefstijl. In kleine stappen trainen ze samen tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 25 t/m 28 september 2019. Meer info? Bekijk de website: www.nationalediabeteschallenge.nl


Lees ook het artikel in het Brabants dagblad:
Ondanks amputatie van onderbeen wandelt Jan Stolk de Nationale Diabetes Challenge: ‘Laten zien wat ik waard ben’