Direct naar inhoud

Revalidant Dino nam deel aan de TeamNL Paralympische Talentdag!

Afgelopen zondag 23 april zijn Anne Boidin (bewegingsagoog) en Yorick van Hulst (fysiotherapeut) meegegaan om Dino aan te moedigen en te steunen tijdens de TeamNL Paralympische Talentdag.

Dino heeft in november 2022, ten gevolge van een ongeluk in Barcelona, een onderbeenamputatie ondergaan. Hiervoor revalideert hij momenteel nog bij Libra R&A, locatie Leijpark.

TeamNL Paralympische Talentdag

De talentdag bestond uit een programma met verschillende testonderdelen die hij moest ondergaan. Zo was er een loopvaardigheidronde waarbij hij door een paralympische trainer uitgedaagd werd zijn looptechniek te laten zien middels verschillende loopvormen. Van horde lopen tot achterwaarts slalommen, niks was te gek. Vervolgens werd er een beroep gedaan op zijn sprongkracht en duurvermogen op een fietstest. Ondanks de kramp en verzuring in zijn benen, vroegen ze hem ook nog een snelle sprint te maken om zijn sprintsnelheid op te meten!

In het middagprogramma kregen alle deelnemers de kans om via een Q&A sessie vragen te stellen aan verschillende huidige paralympische topsporters. De dag werd afgesloten met een wedstrijd zitvolleybal tegen het huidige TeamNL zitvolleybal.

De deelnemers krijgen een profiel en advies van de zogenoemde ‘’classifiers’’ waarin beschreven wordt in welke sport de deelnemer het meest succesvol zou kunnen worden.

Ervaring Dino

Dino vond het interessant en leerzaam om in een gemoedelijke maar toch competitieve sfeer zijn vaardigheden te laten zien en uitbreiden. Het heeft uiteindelijk een positief effect gehad op zijn zelfvertrouwen, op de prothese en zijn motivatie voor het sporten en revalideren ongeacht of er nog een paralympisch vervolg komt op deze unieke dag.

''Een mooie stap in de goede richting maar er is nog een lange weg te gaan…'', aldus Dino.

Door het enthousiasme en fanatisme was het een erg geslaagde dag! Wellicht gaan we hem nog ooit terugzien binnen de paralympische topsport. Tot die tijd gaat hij nog fanatiek door met de huidige revalidatie om al zijn persoonlijke doelen te behalen.