Direct naar inhoud

Release podcast “Van Spotlights naar schaduw en toch is er licht”

Een 8-delige podcast van gesprekken met mensen die ooit midden in het leven stonden maar door een chronische ziekte of aandoening noodgedwongen hun functie neer moesten leggen en uiteindelijk toch een prettig leven met voldoening wisten te creëren. Hoe verloopt zo’n proces en wat kun je zélf doen om toch weer het licht in de schaduw te vinden? Met uiteindelijk ruim 40 tips. Voor iedereen die dit meemaakt of nog in het begin van zo’n proces staat.

In deze podcast neem Judith van Loon de luisteraar mee in het proces van 7 personen die ooit midden in het leven stonden en een drukke, verantwoordelijke baan of eigen bedrijf hadden. Ze waren gewend zichtbaar te zijn, stonden soms letterlijk in de spotlights. Maar kunnen niet meer doen wat ze deden… zowel professioneel als privé.
Veel mensen overkomt dit. Zij moeten hun leven en leefwijze radicaal veranderen. Hoe doe je dit?

Een nieuwe weg in de schaduw

Judith overkwam het ook. Een (goedaardige) tumor in de hersenen, op de verbinding hypofyse-hypothalamus gooit haar hele systeem op zijn kop en gunt haar amper rust. De regulatie van slaap-waakritme, hormoon- en vochthuishouding, zicht, thermostaat en autonoom zenuwstelsel is verstoord. Slapen lukte amper meer, dus echt aan de klachten ontsnappen ook niet. De matige versie van deze aandoening wist ze tijdens haar leven in de spotlights (met eigen bedrijf en publieke functie) bijna 5 jaar te verbloemen. De heftige versie met complicaties de afgelopen 3 jaar niet meer. Maar ze heeft haar weg in de schaduw gevonden. Letterlijk, want ze kan geen zon op haar hoofd meer verdragen. Na jaren diverse behandelingen, doorschakelen naar universitaire ziekenhuizen, de juiste medicatie én… acceptatie zijn de klachten wat milder en is het weer leefbaar.

Meer dan 40 tips

In de afgelopen jaren is ze door heel wat processen gegaan én heeft ze een lange lijst gemaakt van alles wat haar hielp. Elke deelnemer in deze serie heeft een persoonlijke top 5 van do’s. Voor iedereen die dit overkomt en misschien nog in de beginfase is. Met uiteindelijk meer dan 40 (praktische) tips en handvaten hoe je leven echt de moeite waard blijft of weer wordt.

Elke week een nieuwe aflevering en inzichten

Tussen 3 april en 22 mei verschijnt elke maandag een nieuwe aflevering op Spotify, Soundcloud en Podimo. Te vinden onder de titel ‘Van spotlights naar schaduw en toch is er licht’.

Meer info en links via LinkedIn/Judith van Loon of mail naar info@vindingrijk.net.
Ook al ga je van spotlights naar schaduw… toch is er licht!