Direct naar inhoud

PRPP Interventie cursus bij Libra R&A

In mei geeft organisatie Ergologie de 5-daagse PRPP Interventie cursus in het Nederlands bij Libra R&A. Deze cursus wordt in Nederland slechts 1 – 2 x per jaar gegeven. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor ergotherapeuten.

De PRPP Interventiecursus gaat helaas niet door in mei. Naar een nieuwe datum wordt gezocht.

De PRPP Interventie is onderdeel van het PRPP-systeem. Binnen de ergotherapie is het een veel gebruikt systeem, met name bij patiënten met niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Het PRPP-systeem bestaat uit de fase van diagnostiek (Assessment) en een behandelmethode voor cognitieve strategietraining, passend bij taakgericht oefenen (Interventie). Deze methode is gebaseerd op kennis van, en theorieën over informatieverwerkingsstrategieën, leerprincipes en dagelijks handelen. PRPP maakt gebruik van systematische instructie om specifieke strategieën tijdens het handelen te leren toepassen. De PRPP Interventie kan bij iedere activiteit en in iedere context worden ingezet.

Het doel van de PRPP Interventie is:

  • het verbeteren van het gebruik van informatieverwerking strategieën tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten;
  • het verhogen van de taakbeheersing.

De verwachte uitkomst: verbeterde uitvoering van alledaagse activiteiten die nodig/gewenst zijn. Het succes van de interventie wordt bepaald door een toegenomen uitvoering van activiteiten en toegenomen inzet van cognitieve strategieën hierbij (gemeten met PRPP Assessment Fase 1 en 2). De PRPP Interventie staat beschreven in de ergotherapierichtlijn CVA.

Over de trainer

Ergologie is de organisatie die al enige jaren PRPP Intervention Cursus organiseert in Nederland. Sinds 2019 heeft Ergologie toestemming van grondleggers Chris Chapparo en Judy Ranka om de PRPP Interventie cursus aan te bieden in het Nederlands met Nederlandse voorbeelden.

Logo Ergologie

Praktische informatie PRPP Interventie cursus - NL - mei 2020

Voor wie is deze cursus? De cursus is alleen toegankelijk voor ergotherapeuten die de PRPP Assessment cursus hebben gevolgd en de PRPP in de praktijk toepassen.

Wanneer is het? 11 t/m 15 mei 2020, 5-daagse cursus. Op maandag start de cursus om 09.30 uur, de rest van de week om 09.00 uur. Iedere cursusdag duurt tot 17.00 uur.

Cursuslocatie Libra Revalidatie en Audiologie, locatie Leijpark, Tilburg. De locatie is per auto en met openbaar vervoer goed te bereiken. Adres en routebeschrijving

Kosten: € 1.270,-

Verhinderd?

Er geldt standaard een bedenktermijn van 15 werkdagen na aanmelding. Binnen deze termijn kun je kosteloos annuleren en stort Libra R&A het betaalde bedrag binnen 5 werkdagen terug. Bij annulering tot 8 weken vóór aanvang van de cursus wordt € 100,- administratiekosten in rekening gebracht, ongeacht of je voor een andere cursus van Ergologie inschrijft. Het restbedrag wordt binnen 5 werkdagen teruggestort.
Bij annulering van deelname korter dan 8 weken en 48 uur vóór aanvang van de cursus wordt 50% van het cursusgeld in rekening gebracht. Het restbedrag wordt binnen 5 werkdagen teruggestort. 48 uur vóór aanvang van de cursus is geen annulering en restitutie meer mogelijk.
Als je gelijktijdig met je annulering een vervanger aanbrengt die onder jouw betaling deelneemt, ben je geen administratiekosten verschuldigd. Bij niet annuleren en geen deelname aan de betreffende cursus door de afnemer is er geen restitutie.

Aanmelding en betaling

Je kunt je aanmelden via teamsecretariaat@libranet.nl tot 1 maart 2020, of zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Na ontvangst van je aanmelding, ontvang je van Libra R&A een bevestiging met een factuur. Je inschrijving is pas definitief als je betaling binnen is.

Accreditatie en certificering

De 5-daagse PRPP Interventie cursus is voor 35 punten ADAP geaccrediteerd. Om punten bij afsluiting van de cursus te verkrijgen is het nodig om je gegevens van ADAP-inschrijving (Kwaliteitsregister Paramedici) aan te leveren aan Ergologie.

Let op: Voor deelname aan de cursus is geen ADAP-registratie noodzakelijk.

Vragen?

Wil je meer informatie over de cursus, stuur dan een e-mail aan teamsecretariaat@libranet.nl