Direct naar inhoud

PRPP Interventie cursus bij Libra

Afgelopen week heeft de organisatie Ergologie de 5-daagse PRPP Interventie cursus bij Libra gegeven. Aan deze cursus namen 10 ergotherapeuten van Libra deel en 17 ergotherapeuten van andere organisaties.

PRPP-systeem

Het PRPP-systeem bestaat uit de fase van diagnostiek (Assessment) en een behandelmethode voor het toepassen van cognitieve strategietraining in taakgericht oefenen (Interventie). Deze methode is gebaseerd op kennis van en theorieën over informatieverwerkingsstrategieën, leerprincipes en dagelijks handelen. PRPP maakt gebruik van systematische instructie om specifieke strategieën tijdens het handelen te leren toepassen. De PRPP Interventie kan bij iedere activiteit en in iedere context worden ingezet; bij revalidanten met diverse aandoeningen en bij volwassenen en kinderen.

Cursus

Tijdens de cursus is er uitleg gegeven over de theorie. Vervolgens is er in groepjes aan de slag gegaan met het beoordelen van filmpjes van patiënten die een taak uitvoeren. Belangrijke vragen hierbij waren: waar in het proces van informatieverwerking zijn er problemen en hoe kun je deze problemen behandelen door middel van cognitieve strategietraining in de taak. Tot slot is er geoefend met deze methodiek in eigen casuïstiek.

Reacties deelnemers

De reacties van de deelnemers waren enthousiast. Veel gehoorde opmerkingen waren: praktisch en meteen toepasbaar, echt ergotherapie, elkaar versterken, enthousiaste docenten, inspirerend, fijn zo’n cursus dichtbij en goed georganiseerd.