Direct naar inhoud

Poster en boekje "Goed dat je het vraagt!"

Daar is hij dan, de poster en het vragenboekje voor ouders van kinderen met een (of vermoeden van) een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Wanneer je kind behandeling krijgt voor (een vermoeden van ) TOS verandert er niet alleen veel voor je kind, maar ook voor jou. Er kan veel op je afkomen.

Je krijgt veel informatie en misschien heb je zelf ook vragen. Professionals en ouders, van TOS vroegbehandelgroepen uit het hele land, hebben binnen Deelkracht gewerkt aan een poster en een boekje om stil te staan bij die vragen. 

Waar denk jij over na? Waar loop jij tegen aan? Wat wil jij graag weten? Wat heb jij als ouder nodig? Goed dat je het vraagt! Je kunt deze vragen altijd stellen aan de behandelaren en de ouderbegeleider. Dit kan bijvoorbeeld bij een kennismakingsgesprek of bij een gesprek over de ontwikkeling van je kind, maar ook op andere momenten. Het is soms handig om een lijstje te hebben met de vragen die je wilt stellen. Dit vragenboekje kan je daar bij helpen. Hierin staan vragen die veel ouders hebben. En er is ruimte om er jouw vragen in op te schrijven. Vraag op jouw behandelgroep of bij jouw ouderbegeleider gerust om het boekje. Het boekje is er in het Nederlands, Engels, Pools, Turks en Arabisch.

Meer weten over (een vermoeden) van TOS? Kijk dan op www.allesovertos.nl of gebruik de QR code op de poster.

Team ’t Kwetternest en Maki’s